به گزارش گروه فرهنگی خراسانتایم به نقل از روابط عمومی استانداری خراسانجنوبی، مشیرالحق عابدی در جلسه تبیین فرایند اجرای خوشههای صنایع دستی خراسانجنوبی اظهار داشت: انتظار بر این است که دستگاههای اجرایی با هماهنگی هر چه بیشتر نسبت به تسریع کار در تحقق طرح خوشههای صنایع دستی همت گمارند.
وی افزود: هدف از برگزاری متوالی این جلسات واکاوی مسایل و نشستهای تحلیل و بررسی و انجام کار در کمترین زمان ممکن است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسانجنوبی هماهنگی بین دستگاهها را شرط اساسی در تحقق مصوبات این جلسه دانست و گفت: بعد از انعقاد تفاهمنامه ایجاد سه هزار شغل در حوزه صنایع دستی در جریان سفر دکتر نوبخت، گامهای ارزندهای در راستای عملیاتی شدن این تفاهمنامه برداشته شده است.
شناسایی 5000 فعال صنایع دستی
عابدی با بیان اینکه در اولین گام نسبت به شناسایی افراد واجد شرایط اقدام شد، تصریح کرد: در این زمینه با کمک فرمانداران، بخشداران و دهیاران پنج هزار نفر از افرادی که در حوزه صنایع دستی تجربه داشتند اما سرمایهای برای آغاز یا توسعه کار خود نداشتند، شناسایی شدند.
وی افزود: بعد از پالایش فهرست ثبتنام شدگان در این طرح، سه هزار نفر به عنوان متقاضیان واجد شرایط به صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر و همین طور صندوق کارآفرینی امید معرفی شدند.
1200نفر بیمه شدند
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسانجنوبی عنوان داشت: حسب دستور استاندار، اعتبار لازم برای برخورداری افراد واجد شرایط از بیمه اجتماعی در این طرح فراهم شده و تا این لحظه با توجه به مدارک ارائه شده هزار و 200 نفر از این افراد از بیمه اجتماعی برخوردار شده و برای بهرهمندی بقیه افراد از بیمه نیز تمهیدات لازم صورت گرفته است.
عابدی تأکید کرد: صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر استان مکلف است نسبت به تکمیل مدارک بقیه افراد و ایجاد شرایط لازم برای برخورداری آنها از بیمه در کوتاهترین زمان ممکن اقدام نماید.
دریافت تسهیلات ۱۰ تا ۱۵ میلیونی
وی با بیان اینکه از مجموع افراد واجد شرایط، پرونده هزار و 158 نفر برای دریافت تسهیلات در صندوق کارآفرینی امید تکمیل شده، اضافه کرد: این افراد بسته به رسته هنر صنعتی که دارند از تسهیلات 10 تا 15 میلیون تومانی بهرهمند میشوند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسانجنوبی دوره بازپرداخت این تسهیلات قرضالحسنه را سه ساله دانست و گفت: در راستای حمایت از صنعتگران این حوزه، به افرادی که بنا به اعلام کمیته های پایش شهرستانی و استان در راستای هزینهکرد تسهیلات برای تولید محصولات مدنظر اقدام نمودهاند، کمک بلاعوض سه تا پنج میلیون تومانی بسته به رسته هنری پرداخت میشود.
گفتنی است در سفر «محمدباقر نوبخت»، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در سال جاری به خراسانجنوبی، چهار تفاهم نامه اشتغالزایی به امضاء رسید که یکی از آنها تفاهمنامه سهجانبه سازمان برنامه و بودجه، استانداری خراسانجنوبی و میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بود که بر مبنای آن برای سه هزار نفر از هنرمندان استان اشتغال پایدار ایجاد میشود.
تهیه مواد اولیه، ارائه تسهیلات قرض الحسنه و کمکهای بلاعوض، تأمین بازار فروش و حمایتهای جانبی از هنرمندان این عرصه از مهمترین مفاد این تفاهمنامه است.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , صنایع دستی , خراسان جنوبی , بیرجند