يکشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۰ ساعت ۱۲:۴۸

زنجیره طرح هاب منطقه‌ای شتر در استان خراسان جنوبی تکمیل شود

استاندار خراسان جنوبی بر تکمیل زنجیره پرورش شتر در طرح هاب منطقه ای شتر تأکید کرد.
زنجیره طرح هاب منطقه‌ای شتر در استان خراسان جنوبی تکمیل شود
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری تسنیم، صنعت شتر و شترداری تحفه‌ کویر برای اهالی استان خراسان جنوبی است و ظرفیت‌های بسیار فراوانی دارد که مورد غفلت واقع شده است و نیازمند حمایت و تلاش برای رفع موانع توسعه است.
استان کویری خراسان جنوبی دومین قطب پرورش شتر در کشور است که با داشتن هوای گرم و خشک و بیابان‌های وسیع، مکان بسیار خوبی برای پرورش شتر است.

شترداری  صنعتی سودمند است و مسئولان برای استفاده حداکثری از این صنعت، باید آستین بالا بزنند چرا که شتر حیوانی است که نیاز غذایی بالایی ندارد و می‌تواند در بیابان زندگی کند و پرورش آن نسبت به گاو و گوسفند از صرفه اقتصادی بالاتری برخوردار است.
یکی از شترداران خراسان‌جنوبی اظهار داشت: اجدادم از گذشته به پرورش شتر مشغول بوده‌ و من نیز بعد از پایان تحصیلات و با توجه به وضعیت فعلی جامعه، تصمیم گرفتم به این حرفه روی بیاورم.
قاسمی با بیان اینکه عشایر در بدترین و سخت‌ترین شرایط، زندگی می‌کنند و از بسیاری از امکاناتی که مردم در شهر برخوردارند بی‌بهره هستند، گفت: با این وجود بیش از 25 درصد گوشت کشور توسط عشایر تولید می‌شود.

 خراسان جنوبی قطب دوم شترداری کشور  
وی خراسان جنوبی را قطب دوم شترداری در کشور دانست و بیان کرد: مسئولان باید نگاه ویژه‌ای به صنعت شترداری داشته باشند چرا که پشم شتری که تولید می‌شود، می‌تواند برای چندین نفر کارآفرینی به همراه داشته باشد و باید توسط مسئولان مورد توجه قرار گیرد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی نیز با تاکید بر اینکه هیچ صنایع فرآوری شتر در استان وجود ندارد گفت: به دنبال جذب سرمایه گذار برای احداث کارخانه فرآوری شیر شتر هستیم که تعدادی سرمایه گذار نیز مراجعه کردند و پیگیر کار‌ها هستند.
اشرفی ادامه داد: نهبندان رتبه اول شترداری در استان را دارد و بعد از آن شهرستان‌های طبس، خوسف، بشرویه و سرایان به ترتیب پیشرو در پرورش شتر هستند.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی تصریح کرد: شتر یکی از ظرفیت‌های استان است که به دلیل نبود کشتارگاه به صورت زنده از استان خارج و به استان‌های تهران، اصفهان، کرمان، یزد، خراسان رضوی، سمنان و قم ارسال می‌شود.
اشرفی با تاکید بر اینکه در حال حاضر پتانسیل دامی خوبی در استان وجود دارد بیان کرد: توسعه شترداری ساده نیست و با توجه به کویری بودن و وضعیت استان بهترین دامی که در استان پرورش داده می‌شود شتر است و در خراسان جنوبی 5 شهرستان طبس، خوسف، نهبندان، بشرویه و زیرکوه مرکز پرورش شتر هستند.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: خراسان جنوبی دومین استان کشور در جمعیت شتر است اما متاسفانه استفاده از ظرفیت‌های این نعمت الهی مغفول مانده است که همت بالایی را می‌طلبد.
حمید ملانوری، استاندار خراسان جنوبی نیز صبح امروز در جلسه بررسی وضعیت پیشرفت تعهدات استانداری و ستاد اجرایی فرمان امام(ره) درخصوص تحقق تفاهم نامه اجرای طرح هاب منطقه ای شتر اظهار کرد: تکمیل زنجیره پرورش شتر در راستای سودآوری و درآمد زایی برای فعالان این حوزه باید در اولویت امور قرار گیرد. 

وی ضمن تشکر از ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) به واسطه اقداماتی که در زمینه اجرای تعهدات خود در تفاهم نامه هاب منطقه ای انجام داده اند، گفت: انعقاد تفاهم نامه به معنای روشن کردن مسیر و ارائه راهکارهای لازم برای انجام طرح هایی همچون هاب منطقه ای شتر است.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به مفاد تفاهم نامه منعقده در این زمینه تصریح کرد: بر اساس این تفاهم نامه، استان مکلف به تأمین زیرساخت‌ها شده که به جهت اهمیت موضوع، تحقق این تعهدات در دستور کار دستگاه‌ها قرار دارد.
ملانوری ادامه داد: با هماهنگی با دستگاه‌های مرتبط و هم افزایی بین بخشی، این تعهدات به طور کامل اجرایی می شوند. 

وی تاکید کرد: با عنایت به این که ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) نیز در راستای تحقق این طرح، وظایفی دارد لذا اصرار بر این است که این حوزه هم به تعهدات خود عمل کند. 
استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: با توجه به تجاربی که طی یک سال گذشته و در جریان اجرای این طرح کسب شده و با عنایت به خشکسالی حاکم بر استان، این تفاهم نامه به موارد تکمیلی نیاز دارد که باید به امضای طرفین برسد. 
ملانوری گفت: یکی از این موارد، تغییر در شیوه پرداخت تسهیلات به متقاضیان برای خرید شتر است و با تغییری که درخواست استان است، متقاضی همزمان با دریافت تسهیلات برای خرید شتر،باید نهاده هم تحویل بگیرد. 
به گفته وی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) باید این نهاده‌ها را در اختیار دامداران قرار دهد تا دغدغه تأمین نهاده و رفع نیاز دام نداشته باشند. 

استاندار خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: ستاد اجرایی با تحویل نهاده، شرایط را برای پرورش شتر فراهم می کند و به منظور تحقق تعهدات خود و تکمیل زنجیره شتر، شیر تولیدی را از دامدار تحویل می گیرد. 
ملانوری افزود: قیمتی که برای شیر تولیدی دامداران تعیین می شود، باید به گونه ای باشد که افراد را به دریافت تسهیلات، خرید شتر و پرورش آن ترغیب کند و ما نباید به گونه ای اقدام کنیم که متقاضیان پرورش شتر، در ادامه راه برای تأمین نهاده و علوفه مشکلی داشته باشند. 

در این جلسه که با حضور مدیرعامل شرکت توسعه گری پردیس ستاد اجرایی فرمان امام(ره) برگزار شد، بند بند مفاد تفاهم طرح هاب منطقه ای شتر، به منظور رفع موانع احتمالی و کمک به شتاب بخشی به روند اجرای تفاهم نامه مورد بررسی قرار گرفت. 
مشاور ارشد شرکت پردیس، نماینده شرکت پردیس در استان، مدیر کل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در استان، مدیرکل سرمایه‌ گذاری و اشتغال استانداری، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی، مدیر کل جهاد کشاورزی، مدیرکل دامپزشکی و مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری نیز در این جلسه حضور داشتند.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۹۲۷۵
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , شتر , خراسان جنوبی , بیرجند