به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم؛ علیاصغر مسروری در نشست خبری با اصحاب رسانه، با بیان اینکه مرزبانی در خط مقدم نیروهای مسلح قرار دارد، اظهار داشت: کارکنان مرزبانی با روحیه انقلابی و جهادی در مرزها فعالیت میکنند.
وی با بیان اینکه مرزبانی در انقلاب اسلامی شهدای زیادی تقدیم نظام اسلامی کرده است، تصریح کرد: مرزبانی در حوزههای مختلف کنترل، مراقبت و حفاظت از مرز، برخورد و رسیدگی به جرایم و تخلفات در مرزها و استیفای حقوق مرزنشینان فعالیت میکند.
مسروری با اشاره به اینکه انجام وظایف دیپلماسی از مهمترین وظیفه مرزبانی است، افزود: ما تمام تلاش و توان خود را انجام میدهیم که امنیت در مرز حاکم باشد تا دستگاههای اجرایی در حوزههای اقتصادی بهترین بهرهبرداری را کنند.
وی از اجرای 120 برنامه در هفته ناجا توسط مرزبانی خبر داد و اذعان داشت: حضور کارشناسان آموزش همگانی در مدارس مرزی، تقدیر از فرماندهان و کارکنان نمونه مرزبانی، برگزاری مسابقات تیراندازی و ورزش بومی با حضور مرزنشینان، برپایی نشست مرزنشینان با حضور سران طوائف، برگزاری نشست علمی با دانشگاهها و اعضای هیأت علمی، گردش علمی با دانشجویان رشته جغرافیا، افتتاح پروژههای عمرانی در مرز و احداث یادمان شهدا در نقاط صفر مرزی از برنامههای اجرایی در طول این هفته است.
فرمانده مرزبانی خراسان جنوبی برگزاری 218 نشست با مرزنشینان، برگزاری نشست با کارشناسان مرزبانی، حضور در مدارس و مساجد را از برنامههای عملکرد یک ساله نیروهای مرزبانی در استان اعلام کرد و ادامه داد: همچنین به 345 خانوار مرزی خدمات درمانی ارائه شده است.
مسروری از توزیع بیش از 100 بسته بهداشتی و فرهنگی در بین مردم مناطق مرزی استان خبر داد و اذعان داشت: در سال گذشته 800 ساعت آموزش امدادگری برای کارکنان مرزبانی برگزار شده است.
وی به انعقاد هشت توافقنامه با ارگانهای دولتی، 6 نشست علمی و 6 مورد حمایت از پایاننامهها اشاره کرد و افزود: از ابتدای امسال با اجرای 23 عملیات 900 کیلوگرم موادمخدر توسط مرزبانی کشف شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 6 درصد افزایش داشته است.
فرمانده مرزبانی خراسان جنوبی اضافه کرد: در سال گذشته 350 میلیون تومان در حوزه عمران مرز (آبرسانی و جادههای مرزی) هزینه شده است.
مسروری با اشاره به اینکه بیش از 80 درصد حوزه کنترل مرزی با امکانات فنی و الکترونیکی انجام میشود، اذعان داشت: حدود یکمیلیون و 125 هزار ساعت آموزش در حوزه مشارکت اجتماعی و 42 هزارنفر ساعت برای توانمندسازی سربازان با همکاری مراکز فنی و حرفهای دوره آموزشی برگزار شده است.
وی متذکر شد: تمام توان خود را معطوف کردیم شرایطی در مرز فراهم شود که دستگاههای اجرایی حوزه اقتصادی نهایت بهرهبرداری از حوزه مرز را داشته باشند.
فرمانده مرزبانی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه خراسان جنوبی تنها استانی است که مرزبانی آن سیستم مرکز ارتباط 110 را برای مرزنشینان فعال کرده است، اضافه کرد: مرزهای خراسان جنوبی بسیار دست نخورده و بکر است و فرصتهای شغلی زیادی در حوزههای کشاورزی، دامداری و عشایری وجود دارد.
مسروری خشکسالی را بزرگترین مشکل مرزنشینان استان دانست و خاطرنشان کرد: مرزنشینان از نظر توان اقتصادی ضعیف هستند و به جای اینکه تاجر باشند در بازارچههای مرزی کارگری میکنند.