شنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۹:۱۷

تولید و کشت خارشتر در خراسان‌جنوبی برای نخستین بار در کشور

مدیرعامل شرکت کشت و صنعت پیوند خاوران با اشاره به تولید و کشت خارشتر در خراسان‌جنوبی، گفت: تکنولوژی این بذر کاملا بومی است و برای نخستین بار در خراسان‌جنوبی انجام شده است .
تولید و کشت خارشتر در خراسان‌جنوبی برای نخستین بار در کشور
 
به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری ایسنا، سینا سرحدی صبح امروز (21 مرداد ماه)  در مراسم بازدید از اراضی توليد و كشت خارشتر در خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه تولید و کشت خارشتر از جمله پتانسیل‌های استان است، گفت: شرکت کشت و صنعت پیوند خاوران در سال 94 در خراسان‌جنوبی فعالیت اولیه خود را روی گیاه خارشتر شروع کرد .
وی ادامه داد: اقدامات لازم در زمینه کشت خارشتر از سال 94 در واحد موسویه از واحدهای تحت‌پوشش شرکت آغاز شد .
مدیرعامل شرکت کشت و صنعت پیوند خاوران افزود: خراسان‌جنوبی جزو استان‌های برتر در بحث گیاهان دارویی است که با دارا بودن گونه‌های مختلف گیاهان دارویی پتانسیل بالایی در زمینه تولید و فرآوری این محصولات را دارا است .
سرحدی گفت: در ابتدای فعالیت محدودیت‌هایی در بحث تولید بذر و فرآوری داشتیم که با پیگیری‌های انجام شده توانستیم به تکنیک‌هایی برسیم که برای نخستین بار در کشور موفق به عرضه بذر تولیدی خارشتر شدیم .
مدیرعامل شرکت کشت و صنعت پیوند خاوران افزود: مزرعه خارشتر با اهداف تولید گیاه دارویی خارشتر، صنایع‌دستی پرورش زنبور عسل کاشته شده است .
سرحدی گفت: رویش بذر یکی از مشکلات برای کاشت خارشتر بود و برای اینکه به فرمول کاشت و فرآوری مسلط شویم مطالعات زیادی انجام شد .
وی ادامه داد: پس از انجام مطالعات و نتیجه‌گیری کشت بذر آغاز شد و در حال حاضر نخستین قرار داد برای توسعه گیاه خارشتر با کرمان بسته شده و درخواست دوم نیز از طرف استان فارس بوده است .
مدیرعامل شرکت کشت و صنعت پیوند خاوران اظهارکرد: تکنولوژی این بذر کاملا بومی است و برای نخستین بار در خراسان‌جنوبی انجام شده است .
سرحدی گفت: گیاه خارشتر بسیاری قوی و ماندگار است و تاکنون 50 هکتار عملیاتی شده و بذرگیری شروع شده و در حال توسعه تولید و کشت این گیاه در جلگه‌ماژان و سربیشه هستیم .
وی ادامه داد: در حال حاضر 6 هزار هکتار برنامه اولیه تامین بذر است که با استان کرمان قرارداد بسته‌ایم .
مدیرعامل شرکت کشت و صنعت پیوند خاوران افزود: 30 میلیون تومان تاکنون برای توليد و كشت خارشتر هزینه شده و پیش‌بینی‌می‌شود در مجموع 100 میلیون تومان مورد نیاز باشد .
هاشم ولی‌پور‌مطلق، رئیس سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی در ادامه گفت: مصرف گیاه خارشتر برای مناطق بیابانی و نیمه‌بیابانی است و هدف از کشت این گیاه بهبود وضعیت داخلی کشور است .
وی ادامه داد: تولید و کشت خارشتر کار جدیدی است که در سال 94 آغاز شد و در ابتدا کار مطالعاتی و سپس کشت خارشتر انجام شد که کاری منحصر به فرد و خاص در کشور است .
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۷۶۰۸
کلمات کليدی: خراسان تایم , خارشتر , کشت , تولید