دوشنبه ۲۰ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۲۱:۴۴
مسؤول امور بین‌الملل و مشاور سازمان میراث فرهنگی:

300 رشته صنایع دستی در کشور وجود دارد

مسؤول امور بین‌الملل و مشاور سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: در حال حاضر 300 رشته صنایع دستی در کشور وجود دارد که از این تعداد 20 رشته صنایع دستی در خراسان‌جنوبی است.
300 رشته صنایع دستی در کشور وجود دارد
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس، ویدا توحدی شامگاه دوشنبه در جشن ثبت ملی حوله بافی در روستای خراشاد بیرجند اظهار داشت: حضور مسؤولان به صنعتگران و هنرمندان امید و انگیزه می‌دهد و آن‌ها احساس می‌کنند که پشتیبان دارند.
وی گفت: روستای خراشاد امروز به ثبت ملی رسید و امید داریم یک روزی این روستا نیز به ثبت جهانی برسد.
مسؤول امور بین‌الملل و مشاور سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور افزود: یک بخشی از شهرهای جهانی توسط سازمان بین‌المللی یونسکو تحت عنوان شهرهای خلاق و شهرهای فعال در حوزه صنایع دستی و هنرهای بومی ثبت جهانی می‌شوند و این اتفاق نیز از سال 2004 صورت گرفت و شهرهای اصفهان و رشت از ایران به ثبت جهانی رسیده است.
توحدی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران بعد از چین دومین کشور از نظر شهرهای جهانی است و ما امروز دارای چهار شهر جهانی هستیم.
وی ادامه داد: به دلیل اینکه فرآیند با سرعت بیشتری طی شود تصمیم گرفتیم شهرها و روستاها در کشور ابتدا به صورت ملی ثبت شود و اگر مسؤولان و هنرمندان با همت خود شاخص‌های بین‌المللی را ایجاد کنند می‌توانیم شهرها و روستاهای کشور را نیز ثبت جهانی کنیم.
مسؤول امور بین‌الملل و مشاور سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور خاطرنشان کرد: روستای خراشاد بیرجند نخستین روستایی است که جشن ثبت ملی در آن برگزار می‌شود.
توحدی با بیان اینکه روستاها قابلیت خوبی دارند تا به جایگاه جهانی تبدیل شوند، اظهار کرد: بسیاری از زنان کشور در عرصه تولید و هنر شاخص هستند.
وی افزود: در حال حاضر 300 رشته صنایع دستی در کشور وجود دارد که از این تعداد 20 رشته صنایع دستی در خراسان‌جنوبی است.
مسؤول امور بین‌الملل و مشاور سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور گفت: مشارکت زنان و اقتصادمقاومتی از جمله شاخص های توسعه جهان است و ایران نیز قابلیت‌های زیادی برای توسعه یافتگی دارد.
توحدی عنوان کرد: در مواد اولیه صنایع دستی گاهی رنگ‌ریزی‌ها غیر طبیعی است و این امکان دارد بازرسان و ارزیابان بین‌المللی را برای دادن رای خوب دچار شک و تردید کند لذا باید کارگاه‌های رنگ‌ریزی راه‌اندازی شود.
وی گفت: مصوبه‌ای با حضور معاون اول رئیس جمهور در شورای عالی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور تصویب شد و با توجه به این مصوبه تمام دستگاه‌های اجرایی موظف هستند برای ایجاد زیرساخت‌های مناسب در رشد و توسعه صنایع دستی هر روستا و شهری کار و تلاش کنند.
انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۸۴۹۵
کلمات کليدی: خراسان تایم , هنر , صنایع دستی