سه شنبه ۲۱ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۴۰
مشاور معاون سازمان میراث فرهنگی کشور در بیرجند:

صنایع‌دستی برای ایجاد اشتغال و تولید مورد توجه قرار بگیرد

مشاور معاون صنایع و هنرهای دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور گفت: از ظرفیت و توان صنایع دستی با توجه به انحصاری بودن و هنر خاص و متعلق به این مرز و بوم می‌توان برای توسعه کشور بهره برد.
صنایع‌دستی برای ایجاد اشتغال و تولید مورد توجه قرار بگیرد
 
به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری تسنیم، ویدا توحدی شامگاه دوشنبه در جشن ثبت ملی حوله‌بافی روستای خراشاد بیرجند اظهار داشت: جای بسیار خرسندی است که امروز با حمایت، همکاری و همراهی مسئولان استان شاهد ثبت ملی حوله‌بافی در روستای خراشاد هستیم که جای قدردانی و تشکر دارد.
وی با اشاره به شهرها و روستاهایی که موفق به ثبت جهانی شده‌اند و اینکه نگاه دنیا به این شهر چگونه است، افزود: در دنیا  شهرهای جهانی توسط سازمان جهانی یونسکو  و شورای جهانی صنایع دستی و بومی ثبت جهانی می‌شوند.
مشاور معاون صنایع و هنرهای دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور گفت: در حال حاضر دو شهر رشت و اصفهان ثبت جهانی شده‌اند که شهرهای جهانی صنایع دستی از طریق شورای جهانی صنایع دستی به ثبت می‌رسند.
توحدی بیان کرد: ما در دنیا از نظر تعداد شهرهای به ثبت جهانی رسیده در کشور با 4 شهر مقام دوم را پس از کشور چین که با 6 شهر جهانی به‌ ثبت‌ رسیده در مقام نخست است دارا هستیم.
وی افزود: برای اینکه فرآیند، معیارها و شاخص‌های بین المللی برای جهانی شدن در کشور کسب شود ابتدا شهرها و روستاها در کشور ثبت ملی می‌شوند و سپس معاونت صنایع دستی کشور شرایط لازم برای شاخص‌های بین المللی در این شهرها برای جهانی شدن فراهم شود دنبال می‌کند.
 مشاور معاون صنایع و هنرهای دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور تصریح کرد: امروز شاهد نخستین جشن ملی شدن یک روستا در کشور هستیم که خراشاد به‌ عنوان نخستین روستا در زمینه صنایع دستی به ثبت ملی می‌رسد.
توحدی گفت: ما برای رسیدن به توسعه حتماً نیازمند صنعتی که در آن بازار به‌ صورت اشباع در دست کشورهای متعددی است نیستیم  بلکه در زمینه صنایع دستی بیش از 300 رشته در کشور و در استان خراسان جنوبی بیش از 20 رشته صنایع دستی وجود دارد اینها با توجه به اینکه در انحصار خودمان است می‌تواند ما را به توسعه برساند.
وی اضافه کرد: در زمینه توسعه از طریق صنایع دستی شاخص‌های لازم را در سطح کشور از قبیل مشارکت زنان و فعالیت‌های متعدد در این امر نیز وجود دارد که می‌طلبد جدی‌تر دنبال شود.
مشاور معاون صنایع و هنرهای دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور اظهار داشت: در بازدید از روستاهای خراشاد در زمینه حوله‌بافی و صنایع دستی تنها موردی که سبب نگرانی است نبود مواد رنگرزی طبیعی است که می‌طلبد برای جلوگیری از ایجاد شک و ابهام در هنر و زحمات این قشر کارگاه‌های رنگرزی طبیعی در این روستا راه‌ اندازی شود.
توحدی با ابراز اینکه در برنامه ششم توسعه به صنایع دستی توجه شده است، گفت: در این برنامه در زمینه رشته‌های در حال فراموشی و دیگری توسعه شهرهای جهانی توجه شده و بنابراین معیارها مهیا است.
وی بیان کرد: همچنین در راستای حمایت از صنایع دستی طی جلسه‌ای در خردادماه امسال توسط معاون اول ریاست جمهور مصوب شد تمام دستگاه‌های اجرایی برای ایجاد زیر ساخت‌های لازم برای توسعه صنایع دستی در شهرها و استان‌ها کار کنند.
مشاور معاون صنایع و هنرهای دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور اظهار داشت: در بازدیدها به عمل آمده از استان نیز بابت مشارکت بخش خصوصی و تعاونی‌ها در استان خراسان جنوبی با سایر دستگاه‌های اجرایی باید به این استان تبریک گفت زیرا بیشتر فعالیت‌ها توسط بخش خصوصی و تعاونی‌ها در حال اداره شدن است.
انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۸۵۱۳
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , تولید , اشتغال