به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری ایسنا، موسی سلیمانی با اشاره به اینکه کلزا یکی از محصولات استراتژیک کشور است، اظهارکرد: با توجه به سیاستهای اقتصاد مقاومتی و نیاز کشور به تولید روغن و نقش و جایگاه کلزا در چرخه تناوب با گندم و جو، کاشت کلزا در دستور کار قرار گرفته است.
وی ادامه داد: کشت کلزا دارای اهمیت فراوانی است که اولین اهمیت کشت کلزا به جهت پایداری تولید برخی از محصولات بهویژه گندم و جو و به منظور کاهش آفات، بیماریها و علفهای هرز به عنوان یکی از محصولات اصلی در تناوب قرار میگیرد و با اجرای تناوب کلزا و گندم سالانه میزان مصرفی سموم به طور قابل ملاحظهای کاهش مییابد.
مدیر جهادکشاورزی سرایان افزود: با کاشت کلزا عملکرد گندمی که در سال آینده در زمین مورد نظر کاشت میشود 35 درصد افزایش دارد.
سلیمانی با اشاره به اینکه تولید روغن در کشور و کاهش وابستگی به واردات روغن خوراکی از دیگر مزایای کشت کلزا است ادامه داد: روغن استخراج شده از کلزا بهدلیل داشتن اسیدهای چرب اشباع نشده یکی از بهترین روغنهای خوراکی است.
وی با بیان اینکه کلزا باعث تقویت، حاصلخیزی و بهبود ساختمان خاک میشود، اظهارکرد: در راستای توسعه کشت کلزا دولت بستههای حمایتی برای کشاورزانی که اقدام به کشت کلزا کنند در نظر گرفته است.
مدیر جهادکشاورزی سرایان گفت: افزایش شارژ چاه موتورها که کشت کلزا در آن انجام شود، اعطای تسهیلات قرضالحسنه به ازای هر 3 هکتار 50 میلیون ریال، اعطای دستگاه کارنده کلزا به صورت یارانهای به ازای هر دستگاه 50 میلیون ریال کمک بلاعوض دولتی، بذر یارانهای، خرید تضمینی کلزا، سموم و علفکشهای یارانهای و اعطای تسهیلات سرمایه در گردش با کارمزد 15 درصد و بازپرداخت یک ساله از جمله حمایتهای دولت در راستای کشت کلزا است.
سلیمانی اظهارکرد: از آنجایی که گیاه کلزا گیاه مدیریت طلبی است توصیه میشود کشاورزان در انتخاب رقم بذر، تهیه بستر بذر، عمق کاشت، میزان بذر مصرفی، فاصله خطوط کاشت، زمان کاشت بذر و بذرافشانی، کوددهی و آبیاری نکات ارائه شده از سوی کارشناسان جهادکشاورزی را رعایت کنند.
مدیر جهادکشاورزی سرایان اضافه کرد: در این راستا کلاسهای آموزشی ترویجی برگزار و اطلاعرسانی به کشاورزان انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه در کشت پاییزه کلزا تاریخ کاشت از اهمیت ویژهای برخوردار است، ادامه داد: باید طوری انتخاب شود که قبل از فرارسیدن یخبندان زمستانه به مرحله 6 تا 8 برگی رسیده باشد چراکه در این مرحله گیاه دارای حداکثر مقاومت به سرما است.
مدیر جهادکشاورزی سرایان افزود: بهترین زمان کاشت کلزا در شهرستان سرایان از اواخر شهریور ماه تا حداکثر هفته اول مهر ماه است و رقم بذر مناسب با شرایط اقلیمی منطقه سرایان رقم اکاپی و هایولا و آگامکس است.
سلیمانی گفت: با برنامهریزیهای انجام شده در سال زراعی جاری بیش از 200 هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان سرایان زیر کشت کلزا میرود که این میزان نسبت به سال زراعی گذشته افزایش سه برابری داشته است.
وی اظهارکرد: خسارت کشاورزان کلزا کار که محصول تحت کشت آنان سال زراعی گذشته دچار سرمازدگی شده نیز از محل صندوق بیمه پرداخت میشود.
مدیر جهادکشاورزی سرایان خاطرنشان کرد: سال گذشته در سطح 65 هکتار کشت کلزا در شهرستان سرایان انجام شد که بیشتر سطح زیر کشت بر اثر سرما دچار سرمازدگی شده و کلزاکاران را با خسارت عمدهای روبرو کرد.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , کلزا , کشاورزی