دوشنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۰۵
از دریافت هزینه‌های غیرقانونی در مدارس خراسان‌جنوبی گزارش می‌دهد

از دریافت پول از دانش‌آموزان برای تعمیر و سوخت تا برگه امتحانی/ حاشیه‌سازی مدیر آموزش و پرورش بیرجند به جای پاسخ منطقی به مردم

در خراسان‌جنوبی به بهانه‌های مختلف از والدین دانش‌آموزان در مدارس دولتی پول اخذ می‌شود و این امر اعتراض مردم را به همراه داشته است.
از دریافت پول از دانش‌آموزان برای تعمیر و سوخت تا برگه امتحانی/ حاشیه‌سازی مدیر آموزش و پرورش بیرجند به جای پاسخ منطقی به مردم
 
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری فارس؛تحصیل دانش‌آموزان برای آینده آنها بسیار مهم است و به وسیله آن می‌توانند وارد بازار کار شوند. تعلیم و تربیت یکی از دوران‌های مهم برای هر انسانی است که باید به خوبی گذرانده شود تا آینده روشنی را برای فرد رقم بزند.
بیشتر دانش‌آموزان در مدارس دولتی تحصیل می‌کنند، چراکه در این مدارس از دادن هزینه‌های اضافی برای تعلیم و تربیت در امان هستند و برخی از خانواده‌ها از نظر مالی در شرایط خوبی نیستند تا فرزندان خود را به مدارس غیرانتفاعی بفرستند بنابراین آنها را به مدارس دولتی می‌فرستند.

برخی از مدارس دولتی هزینه‌هایی را از والدین دانش‌آموزان طلب می‌کنند که سبب اعتراض آنها می‌شود. در بیرجند نیز برخی از مدارس هزینه‌هایی را دریافت می‌کنند که این امر مشکلاتی را ایجاد کرده است.

در این رابطه خبرنگار ما به تعدادی از مدارس رفته و با والدین دانش‌آموزان به گفت‌وگو نشسته است.
یکی از شهروندان طبسی امروز در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس، اظهار داشت: در جلسه شورای آموزش پرورش در طبس تصویب شده که هر دانش‌آموز مدرسه دولتی یک‌میلیون ریال برای هزینه‌های مدرسه باید پرداخت کند و حال سوال اینجاست که مگر طبق قانون اساسی آموزش و پرورش در کشور رایگان نیست چطور شورای آموزش و پرورش در حضور فرماندار و رئیس اداره و دیگر مسؤولان چنین مصوبه خلافی را تصویب می‌کنند.

وی تصریح کرد: البته شاید شما مطلع نباشید چون این جلسه چند روز پیش برگزار شده و همانند سایر جلسات از خبرنگاران دعوت نشده است.


این شهروند طبسی ادامه داد: در این جلسه فرماندار و امام جمعه شهرستان طبس حضور داشتند که با افزایش مبلغ نسبت به سال قبل مخالفت کردند و قرار شده یک‌میلیون ریال دریافت شود.
وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در امر "افزایش جمعیت و فرزند" یادآور شد: برای یک خانواده که سه فرزند داشته باشد، سالانه 3 میلیون ریال هزینه مدرسه آنها می‌شود و این امر برای خانواده مشکلاتی را ایجاد می‌کند.
این شهروند خاطرنشان کرد: یک کارگر که با حقوق بسیار اندک و زیر یک‌میلیون تومان کار می‌کند، پرداخت این هزینه‌ها برایش امکان ندارد.

تقاضای 50 هزار تومان در مدارس برکت و کارگر بیرجند
یکی از شهروندان بیرجندی نیز در رابطه با هزینه‌های دریافتی مدارس امروز در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در بیرجند اظهار داشت: مدرسه برکت و مدرسه کارگر واقع در مهرشهر از هر دانش‌آموز تقاضای 50 هزار تومان کرده است.
وی با بیان اینکه این هزینه‌ها را برای شوفاژ، برگه و اجاره دریافت می‌کنند، تصریح کرد: در این محله بیشتر ساکنان از قشر کارگر هستند که به صورت روزمزدی کار می‌کنند و هر کدام دارای پنج تا 6 بچه دبستانی و راهنمایی هستند در این شرایط این مبالغ را از کجا باید بیاورند؟

تهدید به دریافت یک‌هزار تومان برای هر برگه امتحانی دانش‌آموز
این شهروند بیرجندی با بیان اینکه پرداخت این هزینه‌ها را اجباری کرده‌اند، گفت: اعلام کردند اگر این مبلغ را نیاورید باید برای هر برگه امتحانی که ما به شما می‌دهیم یک‌هزار تومان پرداخت کنید در غیر این صورت باید خودتان سؤوالات امتحانی را بنویسید.
وی خاطرنشان کرد: جالب اینجا است که سال گذشته پول را پرداخت کرده بودیم و در زمستان خبری از روشن کردن شوفاژها نبود که بچه‌ها با پالتو و کلاه داخل کلاس بودند و تابستان از گرما نمی‌توانستند تحمل کنند و کولرها را روشن نمی‌کردند.

دریافت 100 هزار تومان از هر دانش‌آموز برای تعمیرات ساختمان در دبستان الهام خاکشور
یکی دیگر از شهروندان بیرجندی امروز در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در بیرجند اظهار داشت: دبستان دخترانه دولتی الهام خاکشور مبلغ 100 هزار تومان را از دانش‌آموزان تقاضا کرده است.
وی تصریح کرد: علت دریافت را به صورت کلی و به مواردی مشابه تعمیرات ساختمان اعلام کرده‌اند، در حالی که همه می‌دانند انجام تعمیرات و نیز تجهیز مدارس دولتی به عهده اداره کل نوسازی مدارس است.
این شهروند معترض خاطرنشان کرد: این مبلغ سال گذشته هم از دانش‌آموزان این آموزشگاه دریافت شده است.
یا پول بدهید یا فرزند خود را از این مدرسه ببرید
یکی از والدین دانش‌آموزان مدرسه شهید سندروس در خیابان صمدی نیز می‌گوید: مبلغ 50 هزار تومان ابتدای سال تحصیلی از ما گرفتند و هم اکنون حیاط مدرسه چاله‌هایی دارد که بارها دانش‌آموزان زمین خورده‌اند و سبب شکستگی دست آنها شده و به مدیران مدرسه معترض شده‌ایم می‌گویند: هر دانش‌آموز 50 هزار تومان دیگر بدهد تا آسفالت کنیم.
وی افزود: جالب‌تر اینکه می‌گویند اگر معترض هستید فرزند خود را از این مدرسه ببرید و حال سوال بنده اینجاست چطور آموزش و پرورش پول برای دانش‌آموز ندارد اما مدیران آن از محل اعتبارات دولتی خودروهای آنچنانی در استان خریداری می‌کنند.

خبرنگار ما به سراغ مدیر آموزش و پرورش بیرجند می‌رود و مشکل و اعتراض مردم را با او درمیان می‌گذارد.



مدیر آموزش و پرورش بیرجند: فرهنگ‌سازی کنید مردم پول بدهند!
سید حسین سجادی‌نژاد در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در بیرجند البته با حالتی طلبکارانه از پیگیری خبرنگار ما انتقاد می‌کند و می‌گوید: شما به عنوان خبرنگار می‌خواهید کمک ما بکنید یا مردم! اگر می‌خواهید به مردم کمک کنید، بروید با مردم مصاحبه کنید.

وی با اشاره به اینکه در تمام کشور در سال‌های اخیر شرایط اعتباری و بودجه خوب نیست، تصریح کرد: خبرنگار باید به افکار عمومی کمک کند، که سرمایه آنها که فرزندان آنها است، آسیب نبیند.
مدیر آموزش و پرورش بیرجند ادامه می‌دهد: ما از مردم می‌خواهیم و این انتظار را داریم که با توجه به اینکه تمام سرمایه مردم در مدرسه است به ما کمک کنند تا سرمایه‌شان روی زمین نماند و آسیب نبیند و برای جلوگیری از این اتفاق از رسانه‌های کاغذی و گفتاری این انتظار را داریم که این فرهنگ‌سازی صورت بگیرد.
در ادامه این مصاحبه سجادی‌نژاد به مردم و والدین دانش‌آموزان حمله می‌کند و می‌گوید: همان کسانی که در شرایط اقتصادی بدی قرار دارند و از بابت آنها نگران هستید، گوشی یک‌میلیون تومانی در دستشان دارند و چطور می‌توانند گوشی یک‌میلیونی داشته باشند اما نمی‌توانند به فرزندانشان کمک کنند.!

وی گفت: گرفتن این مبالغ براساس مصوبه شورای آموزش و پرورش صورت می‌گیرد و این قانون را مجلس شورای اسلامی تصویب کرده که به تصویب شورای نگهبان هم رسیده است و آموزش پرورش آن را از خودش در نیاورده است.
البته پیگیری خبرنگار فارس نیز نشان داد که مجلس مصوبه‌ای نداشته که مردم برای مدارس دولتی پول بدهند و این سخن رئیس اداره آموزش و پرورش بیرجند خلاف واقعیت است.

دانش‌آموزان باید پول آب و برق مدرسه را هم بدهند!
مدیر آموزش و پرورش بیرجند افزود: بچه‌ها در سال 200 روز به مدرسه می‌آیند و روزی 200 تومان به مدرسه کمک می‌کنند و وقتی این کار صورت بگیرد پول گاز و برق پرداخت می‌شود و به عبارتی مدرسه خودش را گذران می‌کند.
سجادی‌نژاد با بیان اینکه گرفتن مبالغ را شورای آموزش و پرورش مصوب کرده است، اضافه کرد: این مبالغ به عنوان "کمک سرانه داوطلبانه" از والدین اخذ می‌شود، یعنی اجبار نیست.

پاسخ‌های حاشیه‌ای رئیس اداره آموزش و پرورش بیرجند
در اینجا این سئوال پیش می‌آید اگر اجباری نیست چرا برخی از مدارس آن را اجباری می‌کنند؟
سجادی در پاسخ به این سئوال حاشیه‌پردازی می‌کند و حاضر نمی‌شود پاسخ شفاف بدهد.

در ادامه وی به خبرنگار فارس در جملاتی غیرمرتبط به بحث، می‌گوید: شما به عنوان خبرنگار آیا روز اول مهر را به معلمان تبریک گفتید که این امر را پیگیری می‌کنید که چرا کف مدرسه شهید سندروس خاکی و خراب است؟
مدیر آموزش و پرورش بیرجند تصریح کرد: مدرسه را که من نساختم نوسازی مدارس آن را ساخته است و تعمیرات آن نیز با این اداره است و اگر مدرسه‌ای معلم نداشت آموزش و پرورش باید جوابگو باشد.

جالبتر اینکه اگر مسؤول تعمیرات نوسازی است اما آموزش و پرورش و مدارس پول تعمیرات را از مردم می‌گیرند.
سجادی بیان اینکه از سال 1374، خدمتش در روابط‌ عمومی می‌گوید و ادامه می‌دهد: انتظار ما انعکاس خبری است که سبب آگاهی‌بخشی شود و خبرنگار باید نگاه را به سمتی ببرد که روزی که اعتبارات جذب می‌شود آموزش و پرورش و خراسان جنوبی دیده شود.

مدیر آموزش و پرورش بیرجند در ادامه در حالی مدعی می‌شود تلاش کنید انتقاد منجر به بهم ریختن افکار مردم نشود و اعتماد مردم به نظام را بالا ببرد و نیاز آموزش و پرورش را پررنگ کنید که خودش با ادبیاتی بسیار زشت و تند نسبت به برخی مسؤولان سخنانی ایراد می‌کند.
خبرنگار فارس به سجادی می‌گوید: رسالت خبرنگار تلاش برای حل مشکلات مردم است و به عنوان روابط‌ عمومی ادارات نمی‌تواند عمل کند.

سجادی‌نژاد در پاسخ به سؤوال خبرنگار ما مبنی بر دریافت 45 هزار تومان دریافتی مدارس، افزود: با توجه به مصوبه شورای آموزش و پرورش سال‌های اخیر به مدارس اجازه دادیم که برای ارتقاء کیفی مسائل تعلیم و تربیت با رعایت سایر مبالغ ابلاغی در قالب کمک سرانه با مصوبه انجمن مدرسه از مردم دریافت کنند و هر ساله در شورای آموزش و پرورش تصویب می‌شود.
وی با بیان اینکه کمک سرانه با تایید انجمن اولیا و مربیان به شکل داوطلبان برای ارتقای آموزش آنها گرفته می‌شود، تصریح کرد: ما انتظار داریم مردم همه مشارکت کنند تا کیفیت تعلیم و تربیت را افزایش دهیم ولی این میزان به طور کامل محقق نمی‌شود.

مدیر آموزش و پرورش بیرجند با بیان اینکه بچه‌ها که زیرپوشش نهادهای حمایتی یا نیاز به کمک مالی دارند توسط مدیران شناخته می‌شوند، یادآور شد: از آنها کمکی دریافت نمی‌شود و در قالب انجمن اولیا و مربیان به آنها کمک نیز می‌شود.
:::::::::::::::::::::::::::::
گزارش از: زهرا محمدی
:::::::::::::::::::::::::::::
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۳۱۱
کلمات کليدی: تحصیل ، درس ، ادامه ، مدیر ، مدرسه ، خراسان جنوبی، بیرجند، خراسان، خراسان تایم،