دوشنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۲۱
گزارشی از وضعیت بحرانی کشاورزان و دامداران در طبس

استمهال وام‌های کشاورزی وعده پوچ و توخالی مجلس و دولت/ کشاورزان و دامداران طبس قربانی بی‌تدبیری مسؤولان

می‌دانیم گوش‌های مس‍وولان از گله و شکوه پر است؛ فقط بدانید که اینجا خشکسالی غوغا می‌کند؛ با اندک تسهیلات بانکی یا قائل شدن مهلتی برای پرداخت اقساط تسهیلات اعطایی، به کمک‌ کشاورزان و دامداران بیایید.
استمهال وام‌های کشاورزی وعده پوچ و توخالی مجلس و دولت/ کشاورزان و دامداران طبس قربانی بی‌تدبیری مسؤولان
 
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری فارس ؛ این روزها دردی در شهر پیچیده که شاید زیاد قابل لمس نباشد ولی همه می‌دانند این درد روزی تمام شهر با تمام متعلقاتش را از پای درخواهد آورد؛ درد درمان دارد فقط کمی توجه و تدبیر می‌خواهد.
خشکسالی گرچه دست ما نیست ولی کاش هنگامی که قلمی در دست می‌گیریم تا تصمیمی رقم بزنیم بی‎اندیشیم به گوسفندانی که به عزا می‌نشینند سقط شدن جنین‌هایشان را به واسطه نبودن آذوقه.

در سال‌هایی که باران رحمت از آسمان کمتر به زمین می‌نشیند و نفس از کشاورز و کشاورزی گرفته است آن‌ها برای این که زخم‌های ناشی از خشکسالی‌ها را کمی مرهم نهند و شاهد نابودی تمام دسترنجشان نباشند دست به دامان بانک‌ها شده و وام‌هایی را از بانک‌ها گرفته‌اند به امید این که شاید دل آسمان در سال‌های بعد به حال زمین بسوزد و رحمتش را بر سر زمینیان نازل کند اما هر سال دریغ از پارسال و زمین، باغ و درختان هم تشنه‌تر و بار آن هم کم و کمتر می‌شود.
کشاورزان ماه‌ها با دل و جان زمین‌ها را شخم می‌زدند، آبیاری و سمپاشی می‌کردند و منتظر روزهای برداشت می‌ماندند تا حاصل دسترنج خود را ببینند اما دو سالی است انتظارشان پایان خوشی ندارد و زحماتشان به ثمر ننشسته و نظاره‌گر نابودی ماه‌ها تلاش و سختکوشی خود هستند.
با بی‌فروغ شدن محصولات و به ثمر ننشستن آنها، غم صبوری، غم تحمل و رنج، غم دوری از خانه، غم انتظار و مهمتر از همه غم نان برای کشاورزان، کابوسی شد در دفتر مزارع زرد.
کشاورزان با این اوصاف، چاره‌ای ندارند جز باور تلخ موضوع و نگاهشان فقط به وعده‌های مسوولان است تا شاید راه چاره‌ای بیابند و مرهمی بر زخم زندگی و روزگارشان بگذارند.

طبس به‌عنوان کم‌باران‌ترین شهر استان خراسان جنوبی، با حدود 53 میلی‌متر بارندگی و با توجه به اثرات این خشک‌سالی وحشتناک که دامن‌گیر این شهرستان شده، نیازمند توجه بیشتر دولت است.
کشاورزان در این سال‌ها چیزی از کشاورزی عایدشان نشده و نتوانستند وام‌هایی را که از بانک‌ها گرفته‌اند بپردازند و در نتیجه هرسال بر جرایم و کارمزد آن افزوده شده و کشاورزان هم شرمنده ضامن‌ها شده‌اند.

در این سال‌ها برای اینکه باری از دوش کشاورزان و دامداران خسارت دیده از خشکسالی برداشته شود دولت بحث استمهال وام‌های کشاورزان را مصوب کرد که از جمله آن 27 مرداد ماه سال جاری اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور، آیین نامه اجرایی بند (و) تبصره (13) قانون بودجه سال 1395 کل کشور که به تصویب هیأت وزیران رسیده و مربوط به همین موضوع است را برای اجرا ابلاغ کرد.
معاون اول رئیس جمهور، این مصوبه را برای اجرا به وزارت جهاد کشاورزی، امور اقتصادی و دارایی و وزارت کشور، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ابلاغ کرد.

این آیین نامه که تنها نقطه امید کشاورزان و دامداران خسارت دیده از خشکسالی‌های مستمر در خراسان جنوبی است، ظاهراً در سال‌های 93 و 94 هم ابلاغ شده بود اما چون منابع مالی آن خیلی زیاد بود دولت نتوانست آن را به بانک‌ها بپردازد به همین دلیل در دو سال گذشته تصویب و ابلاغ این آیین‌نامه هیچ فایده‌ای برای خسارت دیدگان در استان نداشته و تنها کاری که بانک‌ها انجام دادند تمدید وام‌های سر رسید شده این قشر که بیشترین خسارت را از خشکسالی‌ها دیده‌اند، بوده است.

همان‌طور که اطلاع دارید دامداران و کشاورزان قشری هستند که از نظر مسؤولیت‌های اجتماعی و انسانی در تأمین 98 درصد از امنیت غذایی کشور سهم دارند اما تقریباً از هیچ نوع حمایت اجتماعی برخوردار نیستند.
پیش‌ از این در سفر اخیر رئیس‌جمهور و معاون اول وی اسحاق جهانگیری طی نامه‌های جداگانه و از طریق رسانه ارزشی فارس با عنوان (اینجا خشک‌سالی غوغا می‌کند/ کشاورزان و دامداران طبس را دریابید) در این ارتباط اخبار متعددی منتشر شد اما متأسفانه هنوز به این امر مهم توجهی نشده است.

همچنین در بخش دیگری از این اخبار نامه‌ای از سوی دبیر اجرایی نظام صنفی کارهای کشاورزی طبس خطاب به معاون استاندار و فرماندار ویژه طبس نوشته شد و خبری با عنوان (فروش دام به دلالان سود می‌رساند/ دولت به فکر کشاورزان و دامداران طبس نیست!) که از نوشتن این نامه و خبر بیش از ماه‌ها می‌گذرد اما فرماندار طبس تنها به جلساتی تو خالی اکتفا کرده و هنوز پاسخ مناسبی به 7 هزار بهره‌بردار بخش کشاورزی و دامداری طبس را نداده است.
بعد از آنکه فرماندار طبس نتوانست در این رابطه پاسخ مناسبی دهد، کشاورزان و دامداران دست به دامان استاندار سابق خراسان جنوبی شدند و خبری با عنوان (آقای استاندار سکوت تا کی؛ عدم توجه عالی‌ترین مقام دولت در طبس نسبت به 7 هزار بهره‌بردار بخش کشاورزی) که یادآور شدیم چنانچه شهرستان طبس که دارای بیش از 7 هزار بهره‌بردار بخش کشاورزی و دامداری است، اگر به مشکلات آنها رسیدگی نشود به طور قطع استان خراسان جنوبی در این بخش دچار بحران خواهد شد.

جناب آقای مهندس پرویزی امروز از شما که از قشر کشاورزان بوده و تحصیل‌کرده در این رشته هستید و قطعا رنج کشاورزان و دامداران را به خوبی حس کرده‌اید مدد می‌خواهیم تا 7 هزار بهره‌بردار این بخش را از بحران درآورده در غیر این صورت کشاورزان و دامداران طبسی باید کاسه گدایی به دست بگیرند.
آستین‌ها را بالا بزنید؛ اینجا ما با دستان پینه‌بسته و صورت‌های آفتاب‌سوخته دامداران و کشاورزانی روبه‌رو هستیم که تنها امیدشان حاشیه‌نشینی در شهرها شده است؛ آن‌ها خودشان هم نمی‌دانند خالی‌شدن روستاها از سکنه و آمدنشان به شهر چه مشکلاتی می‌تواند ایجاد کند.

شهرستان طبس دارای بیش از 7 هزار بهره‌بردار بخش کشاورزی و دامداری است که اگر با این وضعیت به مشکلات کشاورزان و دامداران توجه نشود به طور قطع باید زندان طبس را بزرگتر درست کرد!!!
جناب آقای استاندار کشاورزان و دامداران بحران‌زده از خشکسالی وام با سود 10 درصد گرفته‌اند و سال گذشته با سود 21 درصد وام جدید جابجا کرده‌اند، یا آنها توان پرداخت را دارند با حدود 37 میلی‌متر بارندگی در طبس؟
هر انسانی از شنیدن وام 21 درصد وحشت می‌کند و پرداخت آن غیر ممکن است و اگر حتی دولت به کشاورز و دامدار هم پولی بدهد باز هم پرورش دام و ادامه کشاورزی به صرفه نیست.

تمامی بانک‌ها اعم از خصوصی و دولتی، بند «د» تبصره «11» ماده واحده قانون بودجه سال 1393 کل کشور که به آن‌ها ابلاغ شده را فقط خوانده‌اند و به آن عمل نکرده‌اند تا باز هم مشکلات خودش را بیشتر نمایان کند؛ دل‌مان به مجلس و مصوبه‌هایش خوش بود ولی انگار نه انگار ...

می‌دانیم گوش‌های مسوولان از گله و شکوه پر است؛ فقط بدانید که اینجا خشکسالی غوغا می‌کند؛ با اندک تسهیلات بانکی یا قائل شدن مهلتی برای پرداخت اقساط تسهیلات اعطایی، به کمک‌ کشاورزان و دامداران بیایید تا بیش از این متحمل ضرر و موجب شرمساری آشنایان و ضامن‌هایشان نشوند.
:::::::::::::::::::::::::::::::
گزارش از: سیدحسن ارغوانی
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۳۱۸
کلمات کليدی: طبس ؛ دلم ، طیور ، کشاورزان ، خراسان جنوبی، بیرجند، خراسان، خراسان تایم،