9 قنات پنهان در زیر محدودهی شهر طبس شناسایی شده و این شهر پس از بیرجند و قاین، دارای بیشترین تعداد قنات پنهان در محدودهی شهری است؛ اکنون برخی از این سازههای حیاتبخش، خطرساز شده است؛ برای پیشگیری از حوادث احتمالی، استحکامبخشی قناتهای واقع در محدودهی شهرهای خراسان جنوبی در دستور کار قرار گرفته است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از گلشن طبس؛ قناتهای پنهان در زیر ساخت و سازهای جدید و قدیم شهرهای خراسان جنوبی از سال 1393 تاکنون چندین نفر را بلعیدهاند؛ خراسان جنوبی 6252 رشته قنات دارد که خشکسالیها و حفر چاههای عمیق، برخی از این سازههای حیاتبخش را به سازههای خطرسازی تبدیل کرده که گاهی موجب وقوع برخی حوادث میشود و به همین دلیل باید قناتهای پنهان در محدوده شهری، تعیین تکلیف و مستحکم شود.
از مجموع 6252 رشته قنات خراسان جنوبی، حداقل 1600 رشته قنات خشک شده و قابل استفاده نیست.
براساس آنچه معاون آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اعلام کرده، در زیر محدوده شهر طبس تعداد 9 قنات پنهان وجود دارد و این شهر پس از شهرهای بیرجند و قاین، دارای بیشترین تعداد قنات پنهان در محدوده شهری است.
شفیعی بیان کرد: از مجموع 51 رشته قنات پنهان در محدوده شهرهای استان، 14 رشته در بیرجند، 11 رشته در قاین، 9 رشته در طبس، 6 رشته در فردوس، 4 رشته در نهبندان، 3 رشته در سربیشه، 2 رشته در بشرویه، یک رشته در درمیان، و یک رشته در زیرکوه قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه برای پیشگیری از حوادث احتمالی، استحکامبخشی قناتهای واقع در محدودهی شهری در دستور کار قرار دارد، افزود: در سال جاری علاوه بر اسناد خزانه اسلامی، از محل اعتبارات تملک دارایی استان هم بیش از یک میلیارد و 700 میلیون تومان برای بازسازی و مرمت قنوات اختصاص یافته است؛ ضمن اینکه طی سال گذشته نیز حدود 2 میلیارد تومان اعتبار برای این منظور اختصاص یافته بود.
معاون آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی ابراز امیدواری کرد که امسال از محل اعتبارات بحران نیز رقم قابلملاحظهای به این کار اختصاص یابد تا نسبت به زیرسازی، مرمت، طوقهچینی، جلوگیری از ریزش قنات و... اقدامات خوبی انجام شود.
کلمات کليدی: قنات ، طبس ، سازمان ، حیات ، خراسان جنوبی، بیرجند، خراسان، خراسان تایم،