شنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۲۵
پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم:

مظلومیت خراسان جنوبی این بار در برگزاری نمایشگاه کتاب/ ناشرین ترجیح دادند به استان‌های برخوردار بروند

طبق تقویم نمایشگاهی قرار بود از تاریخ 24 الی 30 آبان ماه شاهد برپایی نمایشگاه کتاب در بیرجند باشیم نمایشگاهی که به زعم خیلی ها مهمترین رخداد فرهنگی در استان است اما متأسفانه این نمایشگاه در این تاریخ برگزار نشد.
مظلومیت خراسان جنوبی این بار در برگزاری نمایشگاه کتاب/ ناشرین ترجیح دادند به استان‌های برخوردار بروند
 
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری خاورستان؛ کتاب و کتابخوانی نقش بسزایی در بینش، آگاهی  و دانش مردم دارد و برپایی نمایشگاه کتاب یکی از فرصت‌های مغتنمی برای دسترسی مردم به انواع کتاب است.
 
مطمئنا همه مردم نمی‌توانند از نمایشگاه کتاب تهران بهره ببرند و نمایشگاه استانی فرصتی است تا دوستداران کتاب و اهل قلم بتوانند با آثار ناشران مختلف سراسر کشور آشنا شوند.
 
ایجاد فضای جذاب و مفرح فرهنگی، عرضه مستقیم کتاب با تخفیف ویژه، رسیدن یارانه کتاب به کتابخوان ها، توسعه کتابخوانی و ایجاد یک جریان ادبی و فرهنگی تنها نمونه‌ای از برکات نمایشگاه‌های کتاب است.
 
طبق تقویم نمایشگاهی قرار بود از تاریخ 24 الی 30 آبان ماه شاهد برپایی نمایشگاه کتاب در بیرجند باشیم نمایشگاهی که به زعم خیلی ها مهمترین رخداد فرهنگی در طول سال در استان است اما متأسفانه این نمایشگاه در این تاریخ  برگزار نشد.
 
عباسعلی بهاری، معاون فرهنگی اداره‌ کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگارخاورستان،  در خصوص علت برگزار نشدن نمایشگاه کتاب در بیرجند، اظهار کرد: در زمان برگزاری نمایشگاه کتاب استان نمایشگاه‌های دیگری نیز در کشور برگزار می‌شود و همزمانی نمایشگاه کتاب استان با نمایشگاه‌های استان های برخوردار باعث شد تا ناشرین ترجیح دهند تا در آن نمایشگاه‌ها شرکت کنند.
 
وی با اشاره به اینکه معمولا نمایشگاه کتاب استان یک هفته پس از هفته کتاب برگزار می‌شد، گفت: زمان نمایشگاه بر اساس تقویم نمایشگاه ها است که هفته کتاب برای استان در نظر گرفته شده بود که ناشرین نتوانستند در استان حضور یابند.
 
معاون فرهنگی اداره‌ کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی  با بیان اینکه نمایشگاه کتاب یک رویداد بزرگ فرهنگی است و با نفس برگزاری آن مخالف نیستیم، افزود: نمایشگاه در زمان خود برگزار نشده و امیدواریم بتوانیم این نمایشگاه را در آینده برگزار کنیم.
 
بهاری تصریح کرد: در حال حاضر به سمت طرح های حمایتی از کتابفروشی‌ها و ناشران استان رفته‌ایم تا مراکز فرهنگی استان غنی شوند.
 
وی با اشاره به سیاست  طرح های حمایتی کتاب در کتابفروشی‌ها، افزود: به جای برگزاری نمایشگاه این طرح‌ها را برگزار می کنیم و دیگر هزینه های گزاف برپایی نمایشگاه را پرداخت نمی‌کنیم.
 
معاون فرهنگی اداره‌ کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی به برگزاری 4 طرح فروشگاهی از آبان سال گذشته اشاره کرد و گفت: طرح کتابفرروشی به وسعت ایران، عیدانه کتاب و طرح تابستانه کتاب اجرا شده است و هم اکنون طرح پاییزه کتاب در 11 کتابفروشی فعال است.
 
بهاری خاطرنشان کرد: حدود 300 تا  400 میلیون تومان یعنی 50 درصد فروش کتابی که طبق برآوردها مردم در نمایشگاه خرید می کنند را در این فروشگاه ها فروخته ایم که هم فروشگاه های استان و هم ناشرین از این موضوع منتفع می‌شوند.
 
وی ادامه داد: تاکنون این طرح خوب جواب داده است و اگر بتوانیم این طرح را جایگزین کنیم  از بنگاه‌های فرهنگی و فروشگاه‌های استان حمایت می شود .
 
معاون فرهنگی اداره‌ کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی ادامه داد:  اکنون به جای یک هفته نمایشگاه در سال 4 ماه نمایشگاه داریم و 20 درصد تخفیف نیز در آن وجود دارد و یارانه و کمک برای خرید کتاب ارائه می شود.
 
بهاری با بیان اینکه عرضه کتاب با این طرح هدفمند شده است، گفت: یکی از اهداف نمایشگاه این است که کتاب آسان به دست مردم برسد و هم ضعف پیشخوان کتاب در استان را پوشش دهیم و با این طرح پیشخوان کتاب تقویت می‌شود.
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۱۷۲۲
کلمات کليدی: کتاب ، کتاب خوانی ، مظلومیت ، رشد ، مطبوعات