به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از نسیم قائن؛ سید رضا حائری مدیرعامل شرکت عرقیات ارسطو بزرگترین تولید کننده عرقیات وروغن های گیاهی در استان خراسان جنوبی است.
پیشینه کارش را از پدرش آموخته است وبا روش های علمی به سمت وسوی تولید عرقیات رفته است.
پدرش کار تولید عرقیات را در سال 42 به صورت سنتی داشته است
اینک این جوان قاینی،جا پای پدر گذاشته است وکار تولید عرقیات را به صورت صنعتی دنبال کرده است.
درحال حاضر4نفر به صورت مستقیم و25نفر به صورت غیر مستقیم دراین واحد صنعتی مشغول به کار هستند.
شهرستان قاین خاستگاه انواع گیاهان دارویی است واین جوان 32ساله قاینی هم از ظرفیت گیاهان دارویی استفاده کرده است ودر حال حاضر بیش از20نوع انواع عرقیات را در کارخانه خود تولید می کند.
این تولید کننده عرقیات که از کودکی به کار پدر علاقه داشته است گفت:همیشه به دنبال این بودم که بتوانم از گیاهان دارویی استفاده بهینه را داشته باشم واکنون با نصب دستگاهی در کنار دستگاه تولید عرقیات روغن گیاهان را جداسازی می کنم .
این جوان فعال قاینی در کارخانه عرقیات گیاهی خود سالانه ۷۰۰ تن عرقیات و یک تن روغن گیاهان دارویی تولید می کند.
وی می گوید:از سال 92 به دنبال تولید دستگاهی نیز بودم که از بوی گیاه نیز عصاره تولید کنم وپس از تحقیقات فراوان توانستم این دستگاه را نیز اختراع کنم وآن رابه ثبت برسانم وبه زودی از دستگاه رونمایی خواهد شد.
حائری گفت: در سال92برای ثبت اختراع اقدام ودر سال93ثبت اختراع شد واین اختراع نسبت به سایر اختراعات نمره ثبت اختراع بالایی دارد وامیدواریم بتوانیم باتولید این دستگاه یک تحولی در گیاهان دارویی ودر راستای اقتصاد مقاومتی دراین منطقه ایجاد کنیم.
این مخترع ومبتکرمی گوید:این دستگاه با کمترین مصرف برق می تواند از بوی گیاهان عصاره تولید کند.
حائری درادامه گفت:با تولید این دستگاه ازداشته ها به نداشته ها می رسیم چراکه با خشک کردن گیاهان تفاله ایجاد نمی شود واز خشک شده این گیاه هم میتوان به عنوان مصرف دارویی استفاده کرد ودرآمدزایی نیز داشت.
وی گفت: یک نمونه از کاراین دستگاه این است که دستگاه در باغات پسته و گل محمدی و ودرجایی که زعفران درحال پرکردن وخشک کردن است گذاشته می شودوتنها از عطر و بوی این محصولات عصاره تولید می شود و این روش تحول عظیمی در زمینه تولید عرقیات واسانس ایجاد میکند .
این مخترع ومبتکر بسیجی گفت: کشاورز می تواند این دستگاه را اجاره ویا خریداری کند ودر باغات خود بگذارد واز بوی این گیاهان عصاره تولید کند.
آقای حائری گفت: حال که مارا تحریم کرده اند انصاف نیست که خودنیز شرایط را بر خود سخت تر کنیم و ما می توانیم بازهم روی پای خود بایستیم واز داشته های خود نهایت بهره را ببریم واین فقط در سایه توجه وحمایت از تولید کنندگان داخل ایجاد خواهد شد.
این مخترع که حتی بسیاری از قطعات تولید عرقیات کارخانه خودرا ساخته است می گوید:برای ساخت نمونه اولیه دستگاه جداسازی عصاره گل ها و گیاهان دارویی با جذب رطوبت 20میلیون نیاز داریم که درحال حاضر بسیج علمی پژوهشی استان کمک هایی داشته اند وبرای تکمیل آن هنوز به کمک های ادارات نیاز مندیم واز ادارات مربوطه می خواهیم که دراین زمینه بیشترمارا حمایت کنند.
وی درپایان گفت: کار اصلی من تولید عرقیات وروغن های گیاهی است ومحصولات ما به استانهای همجوارواستانهای جنوبی وشمالی کشور فرستاده می شود وخوشبختانه فروش خوبی هم داشته ایم ودرکنار این کار به دنبال روش های نوین در صنعت عرقیات وگیاهان دارویی هستم .
وثوقی مسئول مرکز رشد وفناور قاین اظهارداشت: تعداد47هسته فن آور وشرکت دانش بنیان در مرکز رشد واحد های فن آور قاین مشغول به فعالیت هستند که از این تعداد 66شرکت برند دانش بنیان را از معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری دریافت کرده اند.
وی بیان داشت: حائری یکی از مخترعین وتولید کنندگانی است که تاکنون چند طرح به مرکز رشد فناوری قاین ارائه نموده است ویکی از طرح های این مخترع دستگاه جدا کننده عصاره از بوی گیاهان به ثبت رسیده است.
وثوقی افزود:طرح این مبتکر جهت ارزیابی و دریافت برند دانش بنیان در سامانه دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ثبت نام شده است تا نهایتا پس از اخذ مجوز بتواند از تسهیلات شرکت های دانش بنیان استفاده نماید
وی افزود: در همین راستا و به جهت ساخت نمونه اولیه محصول مورد حمایت مالی مرکز رشد قرار خواهد گرفت.
لازم به ذکر است واحد عرقیات ارسطودر سال 91در عرصه عرقیات جزء پیشتازان کشوری بوده است.
درسال92جزء واحد های تولید کننده نمونه استان بوده است
درسال93به عنوان واحد فناور علم وفناوری انتخاب شده است .