معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند:

راهکارهای مقابله با مشکلات روحی هپاتیت

12 دی 1395 ساعت 13:53

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: جسم و روح انسان به هم مربوط بوده هر بیماری جسمی روح را نیز تحت تاثیر قرار می دهد.


به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از ایسنا؛ معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: جسم و روح انسان به هم مربوط بوده هر بیماری جسمی روح را نیز تحت تاثیر قرار می دهد.

دکتر کامبیز مهدی زاده در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اینکه جسم و روح انسان به هم مربوط بوده هر بیماری جسمی روح را نیز تحت تاثیر قرار می دهد، اظهارکرد: در واقع خشم و افسردگی از واکنشهای طبیعی هر فرد در هنگام ابتلا به بیماریهای مزمنی چون هپاتیت است.

وی افزود: در این میان عوارض جانبی داروها و اثر ویروسها نیز می‌توانند به این مشکلات دامن زده و یا آنها را تشدید کند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند کرد: خشم یکی از متداول ترین واکنش‌ها پس از ابتلا به بیماری هپاتیت است و در حقیقت وقتی انسان چیزی را مثل سلامتی از دست می‌دهد خشم یک واکنش طبیعی قلمداد می‌شود ولی نوع رفتار فرد در هنگام خشم مهم است. 

مهدی‌زاده در خصوص کنترل خشم و عوارض روحی هپاتیت به بیماران توصیه کرد: این را به خاطر داشته باشید که با پرخاش به دیگران و خود اوضاع بدتر خواهد کرد و مانعی برای بهبود بوجود خواهد آورد.
وی یادآورشد: برای کنترل خشم آن را به درون هدایت نکنید و سعی کرده آن را بیرون بریزید و درباره مشکل خود با کسی صحبت کنید.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه گریه کردن و بیان آن کمک زیادی در کاهش مشکلات روحی دارد، اضافه کرد: گاهی فریاد کشیدن در مکانهای بدون سکنه به تخلیه خشم کمک می‌کند.
مهدی‌زاده ادامه داد: برای جلوگیری و تخفیف حالات خشم ورزش مورد علاقه خود را جزء زندگی خود قرار دهید و همچنین داشتن افکار مثبت و اندیشه‌های معنوی می‌تواند در کنترل خشم مثمر ثمر واقع شود.

وی یادآور شد: تغذیه درست داشته باشید چرا که پیروی از یک رژیم متعادل در سلامت جسم و روح مفید است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به اینکه خشمی که به سمت درون هدایت شود باعث ایجاد افسردگی می‌شود، گفت: از علائم افسردگی می‌توان به تغییر در عادات خواب و خوراک، انزواطلبی، اشکال در تمرکز، عدم علاقه به فعالیتهای نشاط‌آور در گذشته، احساس پوچی و افکار خودکشی، غمیکنی و گریه‌های مداوم و بی‌دلیل اشاره کرد.

مهدی زاده ادامه داد: یکی از علل ایجاد افسردگی در بیماران مبتلا به هپاتیت، درمان با داروهای ضد ویروسی همچون ریباویرین و اینترفرون است.
وی تاکید کرد: بیماران هپاتیت اگر تحت درمان با اینگونه داروها بوده یا اگر سابقه افسردگی دارند احتمالا به داروهای ضد افسردگی و درمانهای مربوطه نیاز پیدا می‌کنند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند تاکید کرد: عدم قبول بیماری توسط فرد و سعی در انکار آن، عدم تطابق با شرایط موجود و اعتیاد اوضاع روحی بیمار را به وخامت می‌کشد.
مهدی‌زاده با بیان اینکه مراجعه به یک روانپزشک بسیار کمک کننده است، گفت: توصیه می‌شود که برای انتخاب روانپزشک حاذق که به بیماری و شرایط بیمار اشراف داشته باشد با پزشک متخصص مشورت شود.
وی تاکید کرد: باید توجه داشت که حتما شرایط بیماری و داروهای مورد مصرف را به اطلاع روانپزشک رسانده تا با داروها و تجویزهای آنها تداخل نداشته باشد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند به بیماران توصیه کرد: افکار مثبت را در خود تقویت و افکارمنفی را دور کرده و در واقع با تمرین و ممارست فکر مثبت را به عنوان یک عادت در خود نهادینه کنید.
مهدی‌زاده یادآور شد: شاید اینکار در ابتدا به نظر مشکل باشد ولی همواره به یاد داشته باشید که مفیدترین دارو دید مثبت برای ایجاد افکار مثبت است.

وی تصریح کرد: وقتی با افکار منفی مواجه می‌شوید به اطراف خود نگاه کرده و چیزهای زیبای اطراف را مثل گلهای رنگارنگ و مناظر زیبا در ذهن خود بیاورید و از وجود آنها لذت ببرید.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: فکر کردن به آینده می‌تواند موجب ترس و نگرانی شده و منجر به تیره شدن زندگی خوش امروز شود. بنابراین سعی کنید از امروز خود لذت ببرید.
مهدی زاده گفت:  با عضویت در گروه‌های حمایت کننده با افرادی که شما را به عنوان یک بیمار درک می‌کنند در مورد ترس‌ها و شادی‌ها صحبت و چاره‌جویی کنید.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه در کشور ما چنین تشکلهای رسمی وجود ندارد اما می‌توان به همراه سایر بیماران مبتلا اقدام به تاسیس این گروه‌ها کرد.


کد مطلب: 2516

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/report/2516/راهکارهای-مقابله-مشکلات-روحی-هپاتیت

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir