به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری شبستان؛ این روزها در انتخابات پیش رو بازهم بازار وعده اشتغال داغ است و هر یک از کاندیدای ریاست جهموری در وعدههای انتخاباتی خود این مهم را در صدر اولویتهایشان قرار دادهاند.
وعده های پرحرارتی که چندسال پیش حتی توانست یکی از کاندیداهای ریاست جمهوری را با رأی اکثریت برسرکار بیاورد هرچند بسیاری از این وعده ها در حد شعار باقی ماند و هرگز جامعه عمل نپوشید.
اما اینجا در شرق کشور در دیار کویر و محرومیت؛ دیاری که بازهم این روزها در آستانه انتخابات برخی مسئولان دولتی تنها ادعای توجه به آن دارند زنان خانه دار و جوانانی هستند که نه با شعار بلکه در عمل اشتغال ایجاد کردند تا درس بزرگی برای دولتمردانی باشند که تنها ادعا دارند اما وقتی پای به عمل می رسد کارشان می لنگد و تمام وعده و وعیدهای انتخاباتی خود را فراموش می کنند!
ساعت 8 صبح، اولین مکان بازدید همراه با فرمانده ناحیه مقاومت بسیج بیرجند و جمعی از همکارانشان در مهرشهر بیرجند است اتاقی کوچک که بر سر در آن با تابلوی سبز رنگ نوشته شده «پایگاه مقاومت بسیج زینبیون» صدای برخورد شانه با دار قالی مرا به داخل اتاق میکشاند. داخل اتاقی که پایگاه بسیج هم هست دار قالی شش متری برپاست و زنان مشغول کار هستند.
ام البنین آرامجو، مسئول بسیج سازندگی پایگاه مقاومت بسیج زینبیون می گوید: این کار را چندین ماه است شروع کردیم تا زنانی که علاقه مند هستند برای پرکردن اوقات فراغت و اشتغال و کمک به معیشت خانواده خود کار کند و به آنان اجرت بافت داده می شود.
وی با اشاره به اینکه در دوشیفت زوج و فرد هر روز سه نفر برای بافت قالی به اینجا میآیند، افزود: اگر بتوانیم کار را توسعه دهیم متقاضی وجود دارد تا با اجرای همین طرح زوج و فرد اشتغال بیشتری برای بانوان این منطقه ایجاد شود.
آرامجو با بیان اینکه مشکل مکان دارند چون از مکان پایگاه استفاده می کنند، ادامه داد: مشکل دیگر سرمایه است که اگر بسیج سازندگی کمک کند حتماً این کار را توسعه میدهیم چرا که زنان این منطقه همه فعال هستند.
سوار بر ماشین عازم مکان دوم واقع در خیابان ارکیده در سایت مسکونی کویر تایر میشویم، مقابل آپارتمان توقف میکنیم درب خانه باز و صاحبخانه بارویی گشاده پذیرای ما میشود.
خانم معصومه احمدی که از همان روز اول کار «توبافی» را باذوق و شوق بینهایتی آغاز کرده؛ می گوید: حالا اگر کار نکند سردرد می گیرد و علاقمند است از کارش را توسعه دهد و کارگاه دایر کند.
وی با توبافی در اتاق 12 متری واحد مسکونی اش با تمام سختیها و مشکلات به وجود آمده از اینکه شرایطی محیا شده که میتواند درآمدی کسب کند ابراز رضایت میکند.
این بانوی بیرجندی با اشاره به اینکه پشیمان است چرا دیر شروع کرده و عمرش را سالها به هدر داده، افزود: تمام کارهایم پس از بافت سریع به فروش می رسد و اگر منظم کار کنم درآمدم چیزی از کارمندان کم ندارد علاوه بر اینکه به کارهای خانه و زندگی و تربیت فرزندان می رسم.
به گفته وی با کمی اراده و اعتماد به نفس و با کمک تسهیلاتی که توسط بسیج سازندگی در اختیار افراد قرار میگیرد هر بانویی میتواند برای حرفه و هنری که در آن توانمند است برای خود و نزدیکانش اشتغالزایی کند.
آری هنوز هم کم نیستند زنانی که با تکیه بر داشته های خود با توان و قدرتمند چرخ اقتصادی خانواده را می چرخانند.
مکان بعدی که برای بازدید میرویم مربوط به حرفه پرورش زالو است، علی علی پور به همراه چند نفر از جوانان بسیجی محله موسی به جعفر بیرجند تصمیم گرفتند کار اقتصاد مقاومتی انجام دهند. مساحت مکانی که او زالوها را نگهداری میکند اتاقی سه متری در زیرزمین خانه یشان است.
وی می گوید: با استفاده از تجربه دوستانم این کار را با سرمایه اندک و در داخل خانه شروع کردیم و برای ادامه کار بسیج سازندگی قول همکاری داده است.
علی پور با بیان اینکه پرورش زالو اگر به مرحله تولید برسد صرفه اقتصادی بسیار بالایی دارد، گفت: جوانان نباید منتظر وعده های دیگران باشند می شود با سرمایه اندک و پشتکار شغل ایجاد کنند.
جوانان بسیجی با پشتکار به ما یاد دادند که میشود در یک فضای سه متری هم زالو پرورش داد و کسب درآمد کرد. کافی است با کمی تلاش و خلاقیت و داشتن ایده ای نو در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی و بیانات مقام معظم رهبری گام برداشت و شرایط اقتصادی را به نفع خود تغییر داد.
راه اندازی 153 کارگاه اقتصاد مقاومتی در بیرجند
غلامرضا فلاحی، فرمانده ناحیه مقاومت بسیج بیرجند هم در بازدید از کارگاه های اقتصاد مقاومتی به مناسبت 17 اردیبهشت سالروز تاسیس بسیج سازندگی به دستور رهبر معظم انقلاب در سال 79، اظهار کرد: در این راستا برای آبادانی و خدمت رسانی به مردم توسط بسیج سازندگی در این چند سال قدم های زیادی برداشته شده است.
وی افزود: هدف از تشکیل بسیج سازندگی فراهم کردن زمینه حضور گسترده جوانان برای برای تمرین کار گروهی و مدیریت و مشارکت در سازندگی کشور و همچنین کادرسازی و ساخته شدن جوانان در جریان این خدمات سازنده در نقاط محروم است.
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج بیرجند با اشاره به عرصه های فعالیت بسیج سازندگی گفت: خدمات کشاورزی، منابع طبیعی و آبخیزداری، عرصه بهسازی و زیباسازی و مرمت مدارس، خدمات علمی، آموزشی و پژوهشی، خدمات بهداشت و درمان، خدمات حمایتی و خدمات عمرانی و آبادانی روستایی از جمله خدماتی است که توسط این سازمان ارائه میشود.
فلاحی با بیان اینکه در سال گذشته در راستای طرح های اقتصاد مقاومتی 153 کارگاه تولیدی در بیرجند راه اندازی شده، ادامه داد: کارگاه های کوچک و زود بازده و عام المنفعه کمک اشتغالی برای افراد و کمک به معیشت خانواده های آنان است.
پرداخت 22 میلیارد ریال تسهیلات به کارگاههای اقتصاد مقاومتی بیرجند
به گفته وی این کارگاه های تولید در زمینه پرورش شترمرغ، پرورش بلدرچین، پرورش زنبور عسل، صنایع دستی، پرورش زالو، مرغ بومی، حوله بافی، تابلو فرش و بارگاه زرشک ایجاد شده است.
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج بیرجند با اشاره به اینکه 22 میلیارد ریال تسهیلات برای راه اندازی این کارگاه ها اقتصاد مقاومتی پرداخت شده، گفت: برای 270 نفر به صورت مستقیم اشتغال ایجاد شده است.
لزوم توجه به ظرفیت های داخلی کشور برای توسعه اقتصادی
فلاحی با تاکید بر اینکه با انجام کار جهادی زمینه برای اشتغال در جامعه وجود دارد، افزود: با رفع بیکاری بسیاری از آسیب های اجتماعی کاهش می یابد و توسعه اقتصادی که مقام معظم رهبری فرمودند محقق خواهد شد چرا که در ایران اسلامی توانمندی های بسیاری است و اگر نگاه و توجه مسئولان به ظرفیت های و پتانسیل های درون کشور باشد نیازی به بیگانگان نداریم.
وی با اشاره به بازدید از کارگاه های اقتصادی مقاومتی بیان کرد: امروز جوانان بسیجی و زنان خانه دار با کمترین امکانات و در فضای حداقلی شغل ایجاد کردند و با علاقمندی کار را دنبال می کنند و بسیار خرسند هستند که در این راه توانسته اند کمکی به اقتصاد خانواده داشته باشند.
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج بیرجند گفت: در سال 96 با تلاش و برنامه ریزی و کار جهادی بیشتر امیدواریم بتوانیم گام های موثری با کمک دستگاه های اجرایی برای تحقق فرمایشات رهبر معظم انقلاب در زمینه اشتغال جوانان و توسعه اقتصادی برداریم.