شنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۳۰
عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند:

دانشگاه بیرجند از امکانات دانشگاه‌های برتر کشور محروم است

عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند گفت: مجموعه سیاست‌ها باعث شده که دانشگاه‌های برخوردار، برخوردارتر شود و دانشگاه بیرجند همچنان محروم بماند.
دانشگاه بیرجند از امکانات دانشگاه‌های برتر کشور محروم است
 
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری ایسنا؛ حجت‌الاسلام و المسلمین محمدهادی شهاب در خصوص انتظارات جامعه علمی دانشگاهی از دولت دوازدهم گفت: انتظارات جامعه دانشگاهی از دولت دوازدهم انتظارات جدیدی نیست بلکه سال‌ها بوده و لازم است به دولت دوازدهم مهلت و مجالی داده شود تا به صورت اساسی‌تر مشکلات دانشگاه را ببیند. 

وی با اشاره به اینکه مشکلات دانشگاه باید به صورت زیربنایی و اساسی مورد بررسی قرار گیرد، افزود: عدم تناسب میان تحصیل‌کنندگان دانشگاه و فضای کار از جمله مشکلات دانشگاه است که باید مورد بررسی قرار گیرد. 

عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند ادامه داد: بخش آموزش دانشگاه با افت‌هایی جدی در سال‌های اخیر مواجه شده و آن تغییراتی است که به واسطه برنامه‌ریزی‌هایی که در حوزه پژوهش برای ارتقای اساتید در نظر گرفته شده، به گونه‌ای که روز به روز اساتید را در خود فرو می‌برد و از دانشجو و کلاس جدا می‌کند. 

شهاب با بیان اینکه باید اتاق فکرهای آموزش عالی تدابیری در راستای حل مشکلات دانشگاه بیندیشند، گفت: اتخاذ سیاست‌های بوم‌گزینی خود یکی از مشکلات دانشگاه‌‌ است در حالی که این تصمیم براساس اقتضائات زمان‌های گذشته بوده و مزایایی داشته اما نباید مضرات این تصمیم را نادیده گرفت. 

وی با اشاره به اینکه دانشگاه بیرجند از امکانات دانشگاه‌های برتر کشور محروم است، تصریح کرد: مجموعه سیاست‌ها باعث شده که دانشگاه‌های برخوردار، برخوردارتر شود و دانشگاه بیرجند همچنان محروم بماند. 
عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند ادامه داد: دانشگاه بیرجند زمانی به عنوان قطب دانشگاهی مطرح بوده اما گسترش بی‌رویه مراکز علمی متعدد باعث شده که لطمه‌هایی به بخش آموزشی وارد شود که در بحث‌های برقراری نشاط و فعالیت دانشجو اثر گذاشته است. 
شهاب با بیان اینکه برای پیشرفت علمی، سرعت و حرکت اجرای برنامه‌ها باید به بحث آموزش توجه شود، افزود:  مساله پژوهش که در سال‌های اخیر دنبال می‌شود نیازمند تجدیدنظر است. 

وی با اشاره به فقدان ارتباط میان دانشگاه و بازار کار، ادامه داد: این امر موجب کاهش انگیزه‌ بین دانشجویان شده که نیاز به عوامل انگیزه‌بخش است که بتواند امید و تلاش را در دانشجو افزایش دهد تا بیشتر و بهتر به درس و دانشگاه علاقمند کند. 

شهاب با تاکید بر اینکه نشاط مساله مهمی در دانشگاه است، افزود: مشکل ما در دولت‌های سابق این بوده که جریانات و نزاع‌های سیاسی به قدری شدید بوده که متولی امور، فرصت رسیدگی به مسائل اساسی را پیدا نمی‌کرده‌اند. 
وی ادامه داد: همچنان که فرهنگ و دین تحت‌تاثیر سیاست قرار گرفته آموزش و دانشگاه نیز تحت‌تاثیر سیاست قرار گرفته است. 

عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند با بیان اینکه برای انجام کارهای بزرگ انسان‌های توانمند لازم است، تاکید کرد: باید به انسان‌های توانمند مجال داده شود تا بتوانند اقدامات مفیدی را انجام دهند. 

شهاب با اشاره به اینکه انجام کارهای مهم و جدی نیازمند افرادی با تفکر برتر و توان اجرایی بیشتر است، افزود: در استان پتانسیل انسانی کم نداریم اما به دلیل سیاست‌ها تاکنون نتوانسته‌ایم از این انسان‌ها استفاده کنیم. 

وی با اشاره به وجود فاصله بین دانشگاه و کارآفرینی، تصریح کرد: در دوره‌ای گسترش آموزش عالی بدون هماهنگی مساله کار و اشتغال انجام شد که این باعث ایجاد فاصله بین دانشگاه و کارآفرینی شد و در حال حاضر با معضلی روبه رو هستیم حل آن ساده نیست و نیاز است بتدریج به این سمت حرکت کنیم و از روند شدید این فاصله کاسته شود. 

عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند ادامه داد: حل این مشکلات در یک دولت بعید است ولی باید رسیدگی به این مساله در یک دولت شروع شود. 

شهاب در خصوص نقش تغییر مدیران خرد و کلان در راستای پیشبرد برنامه‌های علمی و دانشگاهی، تصریح کرد: تغییر مدیر جزئی از برنامه کلی است در حالی که وجود قوانین و موانع خود مانعی بزرگ بر سر راه پیشبرد برنامه‌های علمی و دانشگاهی است. 

وی تصریح کرد: در حال حاضر افراد توانمندی داریم اما به دلیل اینکه برخی سیستم‌ها کارایی لازم را ندارند افراد توانمند برای پیشبرد اهداف خود با موانع مواجه می‌شوند. 
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۶۲۵۵
کلمات کليدی: علمی ،دانشگاهی،عضو هیات علمی ،اشتغال،حرکت