نادر طالبزاده درباره فرمان «آتش بهاختیار» مقام معظم رهبری گفت: بسیاری از ما در گذشته متوجه موضوعی که مقام معظم رهبری به آن اشاره کردند، بودیم که نهادهایی بهعلت ازدحام کار یا تخصص نداشتن کار خودشان را انجام نمیدهند.
لذا جدا از کارهای صداوسیما، وزارت ارشاد و وزارت امور خارجه، ما کارمان را در زمینه پیشبرد دیپلماسی عمومی انجام میدهیم، مثلاً من بیش از 100 کارشناس خارجی در برنامه راز آوردم که این کار بهنوعی ترکیب کردن کارهای سه نهاد کشور یعنی وزارت فرهنگ، وزارت خارجه و صداوسیما است. این کار را انجام دادیم بدون اینکه از جایی سفارش گرفته باشیم.
طالبزاده همچنین گفت: بهنظرم دولت و رسانه در این زمینه مقداری کُند است و باید کمکش کرد، لذا آتش بهاختیار یعنی همه چیز، ما مدتهاست که در این زمینه گام برداشتهایم و بهوسیله جشنواره عمار توانستیم جمع متکثری از جوانان را در زمینههای مختلف تربیت کنیم. در برخی از موارد نهادها بهجای همراهی جلوی یک جریان میایستد، مثلاً وزارت امور خارجه در ابتدا با افق نو مخالف بود و جلوی برگزاری آن را گرفت.
وی در پاسخ به این سؤال که "بهنظر شما چه ضرورتهایی در جامعه وجود داشته است که مقام معظم رهبری در این برهه زمانی «آتش بهاختیار» را به کار بردهاند؟"، اظهار کرد: خطاب مقام معظم رهبری با جوانان بوده است و جوانان پویا هستند و شور دارند، سبکبال و انقلابی هستند.
«آتش بهاختیار» یعنی جوانان اگر میبینند که در جایی کاری درست انجام نمیشود خود دست به کار شوند و آن کار را بهصورت احسن انجام دهد، منتظر نباشند که کسی به او دستور دهد.
طالبزاده درباره دغدغههای فرهنگی مقام معظم رهبری در یک دهه اخیر، تصریح کرد: یکی از مسائل هوشیاری نسبت به ایجاد تمدن اسلامی جدید است، این سرفصلی است که در قسمت قبلی برنامه تلویزیونی که داشتیم از منظر چند کارشناس بررسی کردیم. بهنظرم دغدغههای یک دهه اخیر مقام معظم رهبری این بوده است که ما ببینیم کارشناسان غربی امروز درباره جهان اسلام چه میگویند، ما باید تلاش کنیم که مردم را بهروز کنیم. صحبتهای مقام معظم رهبری ابعاد گستردهتری را در بر میگیرد که باید افرادی به تحلیل و تبیین آن بپردازند.
کلمات کليدی: نادر طالبزاده، مقام معظم رهبری،هوشیاری ،آتش بهاختیار،کارشناس