چهارشنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۲۳:۱۵
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی خبر داد:

صادرات بیش از 40 هزار قطعه مرغ زنده به افغانستان/ ارائه خدمت به یک‌هزار و 765 واحد طیور

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی گفت: برای نخستین بار بیش از 40 هزار قطعه مرغ زنده به افغانستان صادر شد.
صادرات بیش از 40 هزار قطعه مرغ زنده به افغانستان/ ارائه خدمت به یک‌هزار و 765 واحد طیور
 
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری فارس؛ علیرضا رفیعی پور ظهر امروز در نشست خبری اظهار داشت: دامپزشکی در طول سال به 3 هزار و 6166 واحد دامی اعم از صنعتی، سنتی و نیمه صنعتی فعال استان خدمات ارائه می‌دهد.

وی با بیان اینکه از این تعداد واحد دامی 589 واحد صنعتی و نیمه صنعتی هستند، گفت: همچنین اداره‌کل دامپزشکی به حدود یک‌هزار و 765 واحد طیور سنتی و صنعتی استان نیز خدمات ارائه می‌کند.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با بیان اینکه متاسفانه بیش از 70 درصد از صنعت دامداری، سنتی است، افزود: برای اینکه صنعت دامداری بازدهی و خروجی خوبی داشته باشد باید به سمت صنعتی شدن برویم.

رفیعی پور تصریح کرد: دامپزشکی استان روزانه خدمات را به مردم ارائه می‌دهد و این اداره کل روزانه بیش از 184 بیماری را رصد می‌کند که از این تعداد 58 بیماری مرتبط با طیور و مابقی مرتبط با دام است.

وی ادامه داد: خدماتی که به صورت روزانه ارائه می‌شود شامل واکسیناسیون بیماری‌ها، خونگیری و تست و سم پاشی بر علیه بیماری‌ها است.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با بیان اینکه در دو ماهه نخست سال جاری 7 میلیون و 500 هزار کیلوگرم خوراک طیور به ارزش 3 میلیون و 755 هزار دلار صادر شده است، خاطرنشان کرد: همچنین برای نخستین بار بیش از 40 هزار قطعه مرغ زنده به ارزش 98 هزار دلار به افغانستان صادر شد.

رفیعی پور اظهار کرد: در دو ماهه نخست سال جاری 2 میلیون و 200 هزار قطعه مرغ زنده مازاد و یک میلیون و 600 هزار کیلوگرم مرغ از کشتارگاه به استان‌های همجوار صادر شده است.

وی افزود: در این مدت 10 هزار و 700 راس گوسفند، بز، گاو، گوساله و شتر، 700 هزار قطعه جوجه یک روزه و 315 هزار کیلوگرم تخم مرغ خوراکی به استان‌های همجوار ارسال شده است.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با بیان اینکه در دو ماهه ابتدایی سال بیش از 5 میلیون قطعه جوجه ریزی در استان داشته ایم، گفت: یک هزار و 900 آزمایش مختلف در جمعیت طیور استان برای تایید سلامت جوجه‌ها و ادامه فعالیت‌های مرغداری انجام شده است.

رفیعی پور با بیان اینکه بیماری تب کریمه کنگو در حال حاضر کنترل شده است، عنوان کرد: راهی جز آموزش برای جلوگیری از بیماری تب کریمه کنگو وجود ندارد.

وی اضافه کرد: احتمال بروز آنفلونزای فوق حاد پرندگان و بیماری تب برفکی در دو تنش گرمایی و سرمایی زیاد وجود دارد و باید هم استانی‌ها نکات بهداشتی را رعایت کنند.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی گفت:‌ هیچ گونه بیماری دامی و بیماری‌های مشترک بین انسان و دام در استان مشاهده نشده و خراسان جنوبی می‌تواند در زمینه پاک بودن و عدم وجود بیماری مشترک بین دام و انسان الگویی برای دیگر استان‌ها باشد.

رفیعی پور با بیان اینکه ذبح دام باید تحت نظر دامپزشکی انجام شود در غیر این صورت تخلف صورت گرفته است، افزود:‌ سال جاری برای نخستین بار دلالان و قصاب‌های روستایی و شهری شناسنامه بهداشتی دریافت خواهند کرد و تحت نظارت دامپزشکی دام ذبح می‌کنند.

وی با بیان اینکه دامپزشکی خدمات را به صورت رایگان ارائه می‌کند، تصریح کرد: مردم باید گوشت گرم خریداری شده و گوشت‌های نذری که دریافت می‌کنند را در یخچال نگهداری و بعد از 24 ساعت مصرف کنند و مناطقی بدن دام که خون بیشتری دارند مانند جگر، کبد و کلیه در یخچال نگهداری و بعد از 48 ساعت به مصرف برسانند.
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۶۵۸۱
کلمات کليدی: روستایی ،شناسنامه ،بهداشتی ،گوشت ،یخچال ،دامپزشکی ،خریداری ،برفکی ،