به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، حبیبه آلمانی یکی از تولیدکنندگان نمونه زعفران در خطه خراسانجنوبی است که توانسته بر مشکلات ناشی از خشکسالی و دیگر مشکلات پیشرو فائق آید و از هر هکتار میزان ٣٧ کیلوگرم زعفران خشک را برداشت نماید.
وی در گفتو گو با خبرنگار فارس رمز موفقیت خود را پشتکار، اراده و رعایت نکات فنی که توسط کارشناسان کشاورزی به کشاورزان ابلاغ شده دانست و اظهار داشت: استفاده از تجربیات گذشتگان نیز از دلایل موفقیت من در این حوزه بوده است.
تولیدکننده برتر زعفران در خراسانجنوبی مهمترین مشکل زعفرانکاران استان را کمبود آب بیان کرد و افزود: با توجه به خشکسالیهای پی در پی و کاهش شدید نزولات جوی دفعات آبیاری مزارع زعفران افزایش یافته و از پنج مرتبه به هفت مرتبه رسیده است.
آلمانی با اشاره به اینکه مشکل بازارفروش از دیگر مشکلات پیشروی زعفرانکاران است، یادآور شد: خوشبختانه با رایزنیهای صورت گرفته در حال حاضر اندکی قیمت زعفران مناسبتر شده ولی باز هم تنها هزینههای کاشت آن را تا حدودی پوشش میدهد و سود آنچنانی نصیب زعفرانکاران نمیشود.
وی با بیان اینکه در تربت حیدریه زعفران وارد بورس شد که این کار کمک خوبی برای حضور شرکتهای بستهبندی برای بستهبندی زعفران بوده است، یادآور شد: همچنین با رایزنیهای صورت گرفته با معاون وزیر خارجه سعی شده تا زعفران خراسانجنوبی معرفی و به امر صادرات آن کمک گردد.
تولیدکننده برتر زعفران خراسانجنوبی با اشاره به اینکه خراسانجنوبی سه محصول کشاورزی استراتژیک دارد که باید مسؤولان سعی کنند برای بهرهوری بیشتر از این محصولات برنامههای خوبی ارائه دهند، اضافه کرد: متأسفانه در حال حاضر پیاز زعفران به همه نقاط کشور فرستاده شده و این محصول کاشت میشود در حالی که کیفیت و مرغوبیت زعفران منطقه خراسانجنوبی را ندارد و همچنین این امر در میانگین تولید کشور تأثیرگذار بوده است.
آلمانی با بیان اینکه زعفران یکی از محصولات کمآببر بوده که با شرایط کم آبی استان سازگاری دارد و آب مورد نیاز آن نیز مربوط به فصل سرما است، تصریح کرد: از مهمترین حمایتهایی که مسؤولان میتوانند از کشاورزان زعفرانکار استان داشته باشند کمک به رفع مشکل کمبود آب بوده و متأسفانه علیرغم پیگیریهای متعدد هنوز به نتیجه نرسیده در حالی که باید این موضوع در سیاستهای کلان جهاد کشاورزی گنجانده شود.
وی در رابطه با تأمین پیاز زعفران گفت: خوشبختانه در این حوزه مشکلی نداریم و حتی پیاز زعفران بیش از نیاز زعفرانکاران استان موجود بوده که باید صادرات آن نیز جزئی از برنامههای مسؤولان باشد.
تولیدکننده برتر زعفران در خراسانجنوبی با بیان اینکه خوشبختانه زعفران به نام ایران ثبت جهانی شد، افزود: این موضوع منافع زیادی برای کشور دارد.
آلمانی خاطرنشان کرد: اشتغالزایی در حوزه محصول زعفران فصلی بوده و سالانه حدود 200 تا 250 نفر را به شکل فصلی به کار میگیرم.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , زعفران , اشتغال