پنجشنبه ۲ ارديبهشت ۱۴۰۰ ساعت ۱۳:۲۵
استاندار خراسان جنوبی:

نخستین واحد تولید لانولین از پشم گوسفند در خراسان جنوبی راه‌اندازی می‌شود

استاندار خراسان جنوبی گفت: به زودی، واحد تولید لانولین از پشم گوسفند برای اولین بار در سطخ کشور در این استان راه‌اندازی می‌شود.
نخستین واحد تولید لانولین از پشم گوسفند در خراسان جنوبی راه‌اندازی می‌شود
 

به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی، حمید ملانوری شب گذشته در جلسه شورای عشایر و توسعه روستایی استان اظهار داشت: با راه‌اندازی واحد تولید روغن لانولین، در فاز اول سالانه 20 تن روغن تولید خواهد شد.
وی ادامه داد: با این میزان لانولین تولیدی، می‌توانیم بخشی از نیاز کشور را رفع کنیم و در ادامه و در قالب طرح توسعه‌ای، با جذب پشم تولیدی استان‌های همجوار و حتی کشور افغانستان، میزان تولید را افزایش می‌دهیم.
استاندار خراسان جنوبی گفت: این اتفاق، توسعه همکاری‌ها در حوزه مرز را هم به همراه خواهد داشت.

ملانوری با تأکید بر اینکه این واحد تولید روغن لانولین از پشم گوسفند، برای اولین بار در سطح کشور در خراسان جنوبی راه‌اندازی می‌شود گفت: بر اساس آمارها پشم تولیدی دام عشایر استان سالانه 800 تن است که بخشی از آن در قالب فرآوری به نخ تبدیل می‌شود.
وی افزود: بخشی از این پشم، رهاسازی شده حتی از بین می‌رود و بخشی هم در واحدهای پشم‌شویی به عنوان پسماند دور ریخته می‌شود و از بین می‌رود.

استاندار خراسان جنوبی متذکر شد: این در حالی است که ما در تولید لوازم آرایشی و بهداشتی، روغن لانولین مصرف می‌کنیم و سالانه به میزان 200 تن از این روغن از خارج وارد می‌شود.
به گفته وی هیچ واحد تولیدکننده‌ای در زمینه تولید روغن لانولین در کشور نداریم و پشم تولیدی از دام عشایر ظرفیت بسیار خوبی برای سرمایه‌گذاری است.

ملانوری تصریح کرد: تولید لانولین از پشم گوسفند ضمن برآورده کردن نیاز کشور از واردات این محصول جلوگیری می‌کند اشتغالزایی به همراه دارد، مانع دور ریختن پشم می‌شود و ارزش افزوده‌ای برای عشایر استان ایجاد می‌کند.
استاندار  به خشکسالی حاکم بر استان اشاره کرد و گفت: با توجه به حجم بارندگی‌های استان در سال آبی جاری، بی‌سابقه ترین دوره‌های خشکسالی را در 50 سال گذشته در خراسان جنوبی تجربه می‌کنیم.

ملانوری متذکر شد: این شرایط، جوامع مختلفی را متأثر ساخته اما در این میان یکی از جوامعی که بیشترین خسارت را  متحمل می‌شوند، جامعه عشایری هستند.
وی اظهار داشت: خشکسالی‌ها، اشتغال و معیشت جامعه عشایری را که در زمینه دامداری و کشاورزی فعالیت دارند، به شدت تحت تاثیر قرار داده است.
استاندار با اشاره به اینکه در شورای عشایری استان به دنبال برنامه ریزی برای رفع مشکلات مختلف جامعه عشایری و مدیریت آنها هستیم گفت: بهداشت، سلامت، آموزش و تعلیم، امنیت، مرمت ایل راه‌ها، کوچ، اشتغال، درآمد، سکونتگاه‌ها، تأمین خدمات آب، برق و ارتباطات از جمله مسائلی مهمی است که در شورای عشایری پیگیری و بررسی می‌شود.

ملانوری خاطرنشان کرد: به دنبال این هستیم که در بحث مشاغل و درآمدهای جامعه عشایری استان تنوع‌بخشی ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: هدف این است که در راستای تولیداتی که دارند، ارزش افزوده ایجاد کنیم تا تولیدکننده بتواند به ارزش افزوده و واقعی تولیداتی که در شرایط بحرانی به دست می آورد، دست یابد.
استاندار با اشاره به اینکه فرآورده‌های دامی، یکی از تولیدات  عشایر است گفت: در زمینه تولید گوشت حرف ما این است که باید زنجیره‌ای ایجاد شود تا ارزش واقعی آن به جیب جامعه عشایری برود.

ملانوری ایجاد واحدهای کشتارگاهی کوچک مقیاس برای ذبح، قطعه بندی و بسته‌بندی گوشت را از جمله راهکارهای استان برای ایجاد ارزش افزوده در دام عشایر خواند.
وی گفت: با پیگیری‌هایی که در تهران صورت گرفت برای اولین بار در مشور مجوز راه‌اندازی کشتارگاه‌های کوچک مقیاس را برای استان دریافت کردیم.
استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: بنا به آنچه در جلسه شورای عشایر تصویب شد یک واحد کشتارگاهی به عنوان الگو در استان ایجاد می‌شود.

ملانوری اظهار داشت: این کشتارهای کوچک مقیاس با ظرفیت و مجوز ذبح 10 رأس دام سبک و یک رأس دام سنگین در روز، سرمایه گذاری زیادی نیاز ندارد.
وی ادامه داد: در این واحدهای کشتارگاهی، دام عشایر کشتار، قطعه‌بندی و بسته‌بندی می‌شود و سپس با برندی خاص در بازار داخل و خارج از استان به فروش می‌رسد.

استاندار خراسان جنوبی تأکید کرد: هدف از اجرای طرح این است که ارزش افزوده محصولات دامی عشایر به جیب خودشان برگردد.
در این جلسه شورای عشایری و توسعه روستایی استان، تفاهم نامه همکاری استانداری خراسان جنوبی و سازمان امور عشایری ایران مبادله شد.
بر اساس این تفاهم‌ نامه، 16 میلیارد تومان برای کمک به حوزه عشایر استان و ارتقاء اقتصادی جامعه عشایری اختصاص یافت.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۹۲۵۷
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , اقتصاد , اشتغال , استاندار , خراسان جنوبی