به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از خبرگزاری فارس، قاسم سبزعلی صبح امروز در آیین تکریم و معارفه فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری خراسانجنوبی، با بیان اینکه در حوزه منابع طبیعی با چالشهای جدی و زیربنایی مواجه هستیم، اظهار داشت: در عرصههای آب، خاک، هوا و پوشش گیاهی با مشکلات جدی روبرو هستیم.
وی با اشاره به نبود پوشش گیاهی در مناطق خشک و کویری، بیان داشت: در چنین روستاهایی امکان زندگی سخت شده و اگر ادامه یابد جایی را برای زندگی نخواهیم داشت.
فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری عرصههای منابع طبیعی را در سطح کشور 135 میلیون هکتار اعلام کرد و گفت: اعتبارات و نیروهای موجود کفاف این پهنه وسیع را نمیدهد و نیازمند کمکهای دولتی هستیم.
سبزعلی از اختصاص 200 میلیون دلار از محل صندوق توسعه ملی برای حوزههای آبخیزداری خبر داد و افزود: رهبر انقلاب اسلامی از محل صندوق توسعه ملی این اعتبار را جهت ساماندهی چالشهای حوزه آب اختصاص دادند.
وی با اشاره به اینکه در حوزه ترویج وظیفهمندیم از تمام اقشار جامعه کمک بگیریم، بیان داشت: ایراد خسارت به منابع طبیعی باید تبدیل به فرهنگ شود.
فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری با اشاره به لایحه حمایت از محیطبانان و جنگلبانان، مطرح کرد: در زمینه شهادت و جانبازی این افراد با مشکل مواجه شدهایم که لایحه حمایت از محیطبانان به مجلس شورای اسلامی ارسال و پس از تصویب این لایحه دیگر نیروهای ما دچار مشکل نخواهند شد.
سبزعلی اعلام کرد: از طریق وزارت جهاد کشاورزی 70 تا 80 درصد ساختار تشکیلاتی را جانمایی کردیم تا بتوانیم چهار تا پنج هزار پست را برای نیروهای یگان حفاظت پیشبینی کنیم.
وی با بیان اینکه رسالت دولت و سازمانها ساماندهی معیشت جایگزین است، افزود: مردم ایران باید اتحاد و همراهی خود را حفظ و بیش از گذشته به آن بپردازند.
فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری با اعلام اینکه در حوزه عرصههای منابع طبیعی صرفاً ادارات منابع طبیعی وظیفهدار نیستند بلکه تمام دستگاهها وظیفهدارند، عنوان کرد: اگر امروز در عرصههای منابع طبیعی تخلفی صورت میگیرد قطعاً چراغ سبزی از سوی دستگاهی انجام شده است.
سبزعلی به وجود جنگلهای وسیع در سطح کشور اشاره کرد و بیان داشت: کشور ایران در سطح دنیا جنگلهای منحصربهفرد دارد که متأسفانه توسط برخی از مردم نابود میشود.
وی با بیان اینکه امروز اگر قرار است خود و خانوادههایمان زندگی کنیم باید طبیعت نیز زنده بماند، تصریح کرد: متأسفانه برخی از مردم از روی آگاهی و یا ناآگاهی ضربههایی را به طبیعت وارد میکنند که امکان احیای مجدد آن وجود ندارد.
فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری بسیاری از تخریبها را ناشی از نیاز معیشتی مردم دانست و توضیح داد: امروز باید با مردم با فرهنگسازی و اطلاعرسانی مضاعف با در نظر گرفتن معیشت و وضعیت اقتصادی آنها صحبت کنیم.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , آبخیزداری , منابع طبیعی