به گزارش گروه اقتصادی خراسانتایم به نقل از روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی خراسان جنوبی
، ابراهیم علیپور با اشاره به برگزاری کمیته برنامهریزی این شهرستان و اعلام گزارشهایی از پروژههای در دست اقدام این اداره برای بهبود شرایط آب و خاک در منطقه اظهار داشت: با توجه به نیاز اعتباری ویژه از مجموع اعتبارات پیشنهادی مبلغ 13 میلیارد ریال در قالب 7 پروژه برای اجرای طرحهای عمرانی در بخشهای مختلف منابع طبیعی تصویب شد.
وی ادامه داد: هرساله بخش عظیمی از هرز آبها و سیلابها به جای ذخیره و استفاده مناسب در آبخیزها، با روندی تخریبی و فرسایشی هدر میرود که این امر ضمن خروج منابع ارزشمند آب و خاک، مشکلاتی نیز در سطح آبخیزها و دشتها ایجاد میکند.
علیپور با توجه به این موضوع گفت: این در حالی است که در شرایط خشکسالی باید از کمترین بارندگی و منابع آب، بهترین و بیشترین استفاده را کرد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بیرجند بیان کرد: بدیهی است موثرترین راه برای مقابله با خشکسالی، آبخیزداری است.
وی افزود: یکی از مشکلاتی که همواره ساکنان حوزههای آبخیز با آن مواجه هستند کمبود آب، چه در بخش کشاورزی و چه در بخش شرب بوده است که این موضوع همواره زندگی ساکنان این منطقه را با بروز پدیدههایی همچون خشکسالی، سیلابها و همچنین نبود دسترسی به منابع آب سالم و کافی در معرض تهدید قرار داده است.
علیپور با بیان اینکه عملیات آبخیزداری در قالب اقدامات مکانیکی شامل احداث بندهای خاکی، سنگی- ملاتی، سنگی-گابیونی و ... انجام شده است عنوان کرد: این اقدامات در چندین حوزه آبخیز اصلی شامل حوزههای آبخیز باقران فاز یک، باقران فاز 2 اجرایی شده است.
وی گفت: با توجه به شرایط حساس و تغییرات اقلیمی و بارشهای یکباره و خطرات سیلاب که چندین بار در حوزههای مختلف به وقوع پیوسته است تداوم اجرای پروژههای آبخیزداری ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
وی تاکید کرد: در این خصوص و برای تحقق این مهم اعتبارات صندوق توسعه ملی به کمک آمده و طی دو سال گذشته شاهد اقدامات خوب و مؤثری در اجرای پروژههای آبخیزداری هستیم که این امر بر مردم نیز پوشیده نمانده وباعث شده به اهمیت اجرای طرحهای آبخیزداری بیشتر واقف شوند و خواستار اجرای فعالیتهای آبخیزداری در حوزه های مختلف هستند.
علیپور ادامه داد: این موضوع پس از طرح در کمیته برنامه ریزی و قول مساعد استاندار به مردم در سفر های استانی سبب شد خوشبختانه سال جاری بیشترین اعتبار نسبت به سایر پروژه ها با اعتباری بالغ بر 4.4 میلیارد ریال به پروژه آبخیزداری و کنترل سیل در حوزه های داخلی شهرستان اختصاص یابد.
وی با اشاره به اینکه با فعالیت های آبخیزداری و استحصال و بهره برداری مناسب آب، باعث می شود علاوه بر حفاظت از آب و خاک در این مناطق ، رونق و آبادانی و امید به زندگی نیز در انتظار ساکنان باشد و اجرای این سازه ها زمینه را برای پایداری محیط طبیعی و توسعه پایدار فراهم میکند اعلام کرد: هنوز مساحت زیادی از شهرستان نیاز به اجرای سازه های آبخیزداری دارد که با تخصیص اعتبارات شهرستانی می توان در این حوزه فعالیت بیشتری انجام داد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بیرجند با بیان اینکه اجرای سیاستهای سازمان جنگلها مبنی بر اینکه اجرای پروژههای آبخیزداری فقط در حوزههای دارای مطالعات تفصیلی امکان پذیر است تصریح کرد: نظر به اینکه حوزههای مطالعاتی در سطح شهرستان کم است توجه مسئولین استانی و شهرستانی مبنی بر گذاشتن اعتبارات برای مطالعات حوزهها امری ضروری به شمار میآید که امیدواریم این موضوع نیز مدنظر قرار گیرد.
انتهای پیام/4