به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از ایرنا، علیرضا نصرآبادی روز سه شنبه در نشست مدیران بخش کشاورزی خراسان جنوبی با مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی افزود: همچنین خشکسالی های چندین ساله سبب افزایش گرد و غبار و وقوع پدیده ریزگردها در استان شده است.
وی گفت: با توجه به اینکه خراسان جنوبی پنجمین استان درگیر با پدیده گرد و غبار است اما سهم آن از اعتبارات بسیار پایین است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی تاکید کرد: اگر نسبت به این موضوع بی توجهی شود بدون شک سال های آینده خوزستان دوم خواهیم شد.
وی بر مهار روان آب های سطحی نیز تاکید کرد و گفت: سالانه به طور متوسط 700 میلیون متر مکعب روان آب در استان مرزی خراسان جنوبی هدر می رود.
نصرآبادی تصریح کرد: خراسان جنوبی 19 سال است که با خشکسالی دست و پنجه نرم می کند لذا با کوچکترین بارندگی در مناطق مختلف شاهد سیل و سیلاب هستیم.
وی یکی از بهترین راه های کنترل روان آب های سطحی را اجرای طرح های آبخیزداری دانست و گفت: امسال از محل صندوق توسعه ملی برای اجرای 25 طرح آبخیزداری بیش از 16 میلیارد تومان اعتبار به استان ابلاغ شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی اضافه کرد: همچنین با تفاهم نامه ای که سازمان جنگل ها و مراتع و استانداری خراسان جنوبی منعقد کردند هر دستگاه برای تامین 20 میلیارد تومان موافقت کردند که باید پیگیر جذب این اعتبار باشیم.
وی گفت: برخی طرح های آبخیزداری در استان در حال اجراست و در کمتر از 2 ماه گذشته بیش از 50 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
نصرآبادی به مشکل مردم با منابع طبیعی در خصوص کمیسیون ماده واحده اشاره کرد و افزود: طی یکسال گذشته برای رفع این مشکل با حضور میان مردم مناطق روستایی تا حدودی اعتماد بین مردم و منابع طبیعی افزایش یافته است.
وی اظهار داشت: باید به این باور برسیم که رویکرد ما در منابع طبیعی نسبت به تعامل با مردم و دستگاه اجرایی تغییر کرده و از حداکثر توان خود برای حل مشکلات مردم استفاده می کنیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی بیان کرد: تمامی دستورالعمل ها و ضوابط قانونی تا جایی که صدمه ای به عرصه های منابع طبیعی وارد نشود را رعایت می کنیم.
وی گفت: اینکه محدودیت ها برای بوته کنی در اراضی منابع طبیعی وجود دارد، سخت گیری نیست بلکه پیشگیری از بحران است.
نصرآبادی یادآور شد: اگر در خراسان جنوبی سخت گیری می شد این استان در صدور مجوز بهره برداری رتبه نخست و در اکتشاف معدن رتبه دوم کشور را به خود اختصاص نمی داد.
وی گفت: کسب این رتبه های ممتاز نشان از تعامل سازمان صنعت، معدن و تجارت با منابع طبیعی است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با تاکید بر احیای کمیسیون ماده واحده منابع طبیعی افزود: برای کشت و بهره برداری از گیاهان دارویی به شکل زراعی، اصلاح قوانین و تکمیل تفاهم نامه سازمان جنگل ها و استانداری در اجرای طرح های آبخیزداری مکاتبه هایی انجام شده که امید است به نتیجه مطلوب برسد.
انتهای پیام/4