دوشنبه ۱۷ دی ۱۳۹۷ ساعت ۲۲:۲۲
معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور:

هیچ اقتصادی بر پایه منابع زیرزمینی رشد نکرده است/ دانشگاه‌ها وابسته به اعتبارات دولتی نباشند

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور گفت: باید بدانیم هیچ کشور و اقتصادی بر پایه منابع زیرزمینی رشد نکرده است.
هیچ اقتصادی بر پایه منابع زیرزمینی رشد نکرده است/ دانشگاه‌ها وابسته به اعتبارات دولتی نباشند
 
به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری فارس، سورنا ستاری امشب در دهمین جلسه شورای اداری خراسان‌جنوبی اظهار داشت: فرزندان کویر خصوصیت‌های فراوانی دارند.
وی تصریح کرد: زمانی که راجع به اقتصاد دانش‌بنیان صحبت می‌کنیم در واقع راجع به انسان‌هایی صحبت می‌کنیم که از سختی‌ها نمی‌ترسید و برای رسیدن به موفقیت مصر هستند.
معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور با بیان اینکه باید به این افراد آموزش بدهیم تا بتوانند از دانش خود استفاده کنند، یادآور شد: عمده آموزش‌هایی که در دانشگاه‌ها به دانشجویان ارائه می‌شود به دلیل اینکه بومی نیستند به درد زندگی افراد نمی‌خورد.
ستاری با اشاره به اینکه بسیاری از نخبگان، انسان‌هایی بوده‌اند که سختی‌های زیادی دیده‌اند، اضافه کرد: در حوزه آموزش هیچ‌گاه در طول تاریخ کشور هزینه‌ای که در حال حاضر برای این امر اختصاص یافته وجود نداشته اما افرادی که در دوره‌های گذشته پرورش یافته‌اند در حال حاضر پرورش نمی‌یابند.
وی گفت: اقتصاد نفتی می‌گوید که دانش و تکنولوژی با پول ایجاد و اقتصاد، صنعت و دانشگاه با پول درست می‌شود.
معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور ادامه داد: باید بدانیم هیچ کشور و اقتصادی بر پایه منابع زیرزمینی رشد نکرده است.
ستاری با بیان اینکه تا انسان‌ها رنج نکشیده باشند به جایی نمی‌رسند و این طبیعت اقتصاد است، اضافه کرد: اگر قرار بوده در اقتصاد دانش‌بنیان اتفاق خوبی بیفتد نیازمند یک اکوسیستم است.
وی ادامه داد: در استان باید کارآفرینی یک ارزش باشد و فرزندان ما درس نخوانند که استخدام شوند بلکه محیط خود را متحول کرده و کارآفرین شوند.
معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه این صنعت نبوده که خط تولید را از کشورهای دیگر خریده و آن را نصب ‌کنیم، یادآور شد: علی‌رغم داشتن امکانات و دستگاه‌های مختلف وقتی جنگ آغاز شد فهمیدیم که هیچ چیزی نداریم چون دانش نداشتیم.
ستاری تصریح کرد: تا ماشین‌سازی و طراحی نداشته باشیم صاحب صنعت نیستیم و محیط سبب دانش‌بنیان شدن اقتصاد می‌شود.
وی با اشاره به مشکل پارک علم و فناوری برای در اختیار قرار دادن مکان به مراکز رشد و شرکت‌های دانش‌بنیان در استان گفت: پارک علم و فناوری با توجه به وجود ساختمان‌های زیاد و بدون کاربرد در استان نباید مشکل مکان  داشته باشد.
معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور با بیان اینکه مهم این است که در استان تصمیم بگیریم از جوانان حمایت و موجب ماندگاری آن‌ها شویم، افزود: آنچه سبب ماندگاری و آمدن دوباره نخبگان به مملکت می‌شود این بوده که محیطی برای آن‌ها فراهم که احساس کنند می‌توانند در جامعه تغییر ایجاد نمایند.
ستاری با اشاره به اینکه تربیت انسان‌های باانگیزه و با اعتمادبه‌نفس بالا هدف ما است، اضافه کرد: پتانسیل‌های زیادی در استان خراسان‌جنوبی از جمله محصول زعفران وجود دارد که می‌تواند درآمد زیادی را عاید استان نماید.
وی یادآور شد: همه دانشگاه‌ها و هیأت‌های علمی وظیفه حل مشکلات استان را با تکیه بر دانش و نه اعتبارات دولتی دارند.
معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور با بیان اینکه محصول تجاری قابل رقابت در بازارهای جهانی با اعتبارات دولتی به وجود نمی‌آید، اضافه کرد: اقتصاد دانش‌بنیان با تکیه بر پتانسیل‌های فوق‌العاده استان که مهم‌ترین آن نیروی انسانی سختی کشیده بوده ایجاد می‌شود.
ستاری با اشاره به اینکه دانشگاه‌ها نباید وابسته به اعتبارات دولتی بوده و بیش از 10 تا 15 درصد متکی به این اعتبارات باشند، تصریح کرد: به خاطر مجوزهای بسیار برای کارآفرینی مشکل‌ساز شده‌ایم و باید این محیط درست شود تا دانشگاه‌های استان بتوانند مشکلات استان را حل نمایند.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۰۵۶۶
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , دانشگاه , اقتصاد