پنجشنبه ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۱۲:۱۰
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان‌جنوبی گفت:

۳۰۰ حلقه چاه کشاورزی غیرمجاز در خراسان جنوبی شناسایی شد

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی از شور بودن آب ۱۰ محدوده مطالعاتی استان خبر داد و گفت: بیش از ۳۰۰ چاه کشاورزی غیرمجاز در استان شناسایی شده که از اینها ۲.۷ میلیون متر مکعب آب برداشت می‌شود.
۳۰۰ حلقه چاه کشاورزی غیرمجاز در خراسان جنوبی شناسایی شد
 
به گزارش گروه اجتماعی خراسان‌تایم به نقل از تسنیم، حسین امامی اظهار داشت: براساس آزمایش‌های انجام شده هدایت الکتریکی با میزان شوری آب 80 درصد آب چاه‌های استان بالای دو هزار و 500 است که این موضوع بسیار نگران کننده و در افق بلند مدت چالش بزرگی برای استان است.
وی افزود: کیفیت آب استان به حدی کاهش یافته است که بیشتر آب مصرفی بعد از شیرین سازی به دست مردم می‌رسد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی بیان کرد: آب 10 محدوده مطالعاتی استان شور و لب شور است و برای استفاده در معادن و صنایع چوب قابل استفاده است و کنتورهای هوشمند روی 70 درصد از چاه‌های کشاورزی استان به غیر از طبس نصب شده است.
امامی به شناسایی بیش از 300 حلقه چاه کشاورزی غیرمجاز در استان اشاره کرد و گفت: از این چاه‌‌ها 2.7 میلیون متر مکعب آب برداشت می‌شود و در دو سال گذشته بیش از 130 چاه کشاورزی غیرمجاز در استان پلمب شد.
وی بیان کرد: در خراسان جنوبی 44 محدوده مطالعاتی وجود دارد و از این تعداد 26 محدوده دشت ممنوعه و بحرانی اعلام شده و 9 دشت به صورت مشترک با بقیه استان‌ها است. 
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی تصریح کرد: در چند سال گذشته سالانه بیش از یک میلیارد و 200 میلیون مترمکعب آب از منابع آب زیرزمینی استان برداشت می‌شود که در پنج سال گذشته این مقدار به 955 میلیون مترمکعب کاهش یافت.
امامی با بیان اینکه به صورت میانگین در سال‌های نرمال 15 میلیارد و 500 میلیون مترمکعب بارندگی در استان داریم افزود: از این مقدار 924 میلیون متر مکعب تجدیدپذیر است.
وی اظهار داشت: با وجود کاهش دبی چاه‌های کشاورزی اما سطح زیرکشت محصولات استان کاهش نیافته است و کشاورزان نیز در چند سال گذشته همراهی خوبی در زمینه مدیریت مصرف آب داشته‌اند. 
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی عنوان کرد: در مجموع برای اجرای روش‌های سازگای با کم آبی در استان به 37 هزار و 671 میلیارد ریال اعتبار ریالی و 607 میلیون یورو نیاز است.

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۲۴۲۹
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , آبرسانی , کشاورزی