چهارشنبه ۲ مرداد ۱۳۹۸ ساعت ۱۱:۲۲
مدیرکل دفتر آبزیان آب شیرین سازمان شیلات ایران:

ارزآوری ۲ میلیون دلاری صادرات ماهیان زینتی/ مجوز پرورش ۲۰ هزار تن ماهی تیلاپیا صادر شد

شکوری با بیان اینکه مجوز پرورش ۲۰ هزار تن ماهی تیلاپیا در کشور صادر شده، گفت: هم اکنون چهار استان مجاز برای پرورش ماهی تیلاپیا هستند و یکی از برنامه های سازمان شیلات جلوگیری از پرورش غیر مجاز ماهی تیلاپیا در سایر مناطق کشور است.
ارزآوری ۲ میلیون دلاری صادرات ماهیان زینتی/ مجوز پرورش ۲۰ هزار تن ماهی تیلاپیا صادر شد
 
به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری شبستان، «مهدی شکوری» شامگاه (1 مرداد) در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: مصرف آبزیان در کشورهای در حال توسعه حدود 17 کیلوگرم و در ایران این میزان کمتر از 12 کیلوگرم است.
مدیرکل دفتر آبزیان آب شیرین سازمان شیلات ایران با بیان اینکه در سال گذشته مصرف ماهی در خراسان‌جنوبی متأسفانه حدود پنج کیلوگرم بوده است، گفت: البته در سال های اخیر با برگزاری نمایشگاه و کلاس‌های طبخ و اقدامات ترویجی برای خردسالان میزان مصرف آبزیان در کشور افزایش یافته است.
شکوری با اشاره به اینکه قیمت در سرانه مصرف ماهی تأثیرگذار است و افزود: سال گذشته به دلیل افزایش قیمت نهاده‌ها قیمت ماهی هم 100 درصد افزایش یافت اما به دلیل تقاضای بسیار پایین در سال جاری قیمت ماهی 50 درصدی افت کرده است.
به گفته وی ذائقه و سلیقه مردم بیش از قیمت در مصرف ماهی موثر است چرا که مردم به راحتی برای یک فست فود پول پرداخت می کنند اما برای ماهی به عنوان غذای سالم و مغذی حاضر نیستند هزینه ‌کنند.
مدیرکل دفتر آبزیان آب شیرین سازمان شیلات ایران تاکید کرد: در دهه 70 میانگین مصرف ماهی در کشور کمتر از چهار کیلوگرم بوده اما اکنون با اقدامات ترویجی میزان مصرف ماهی به حدود 12 کیلوگرم برای هر فرد رسیده است.
شکوری با اشاره به پرورش ماهی تیلاپیا در کشور، ادامه داد: در حال حاضر موافقت اصولی برای پرورش 20 هزار تن ماهی تیلاپیا در کشور صادر شده که برنامه‌ریزی بر پرورش 50 هزار تن تا پایان برنامه ششم توسعه است.
وی یکی از اهداف پرورش ماهی تیلاپیا را تعادل بخشی به بازار دانست و گفت: اقدامات ترویجی برای پرورش ماهی تیلاپیا در دستور کار است و طی روزهای آینده 500 هزار قطعه ماهی تیلاپیا و 300 هزار قطعه ماهی آمور و کپور در استان خراسان جنوبی به صورت رایگان توزیع خواهد شد.
مدیرکل دفتر آبزیان آب شیرین سازمان شیلات ایران بیان کرد: هم اکنون چهار استان مجاز برای پرورش ماهی تیلاپیا هستند و یکی از برنامه های سازمان شیلات این است که از پرورش ماهی تیلاپیا در استان‌ها و مناطقی که مجوز ندارند جلوگیری شود.
شکوری به پرورش ماهی زینتی در کشور اشاره کرد و افزود: خراسان‌ جنوبی در سال گذشته حدود 1.5 میلیون قطعه ماهی زینتی پرورش داده و ظرفیت پرورش ماهی زینتی در پساب تصفیه شده منازل خانگی یا همان آب های خاکستری وجود دارد.
وی ادامه داد: در کشور به دنبال راه اندازی پایانه ای برای صادرات ماهی‌های زینتی هستیم که بتوانیم ماهی‌های زینتی را به کشورهای اروپایی ارسال کنیم.
مدیرکل دفتر آبزیان آب شیرین سازمان شیلات ایران به ارزآوری 2 میلیون دلاری صادرات ماهیان زینتی در سال گذشته اشاره کرد و گفت: کشورهای عربی، افغانستان، ترکیه و آذربایجان عمده کشورهای هدف صادرات ماهیان زینتی هستند.
شکوری با اشاره به پرورش زالو، بیان کرد: مهمترین عامل بازدارنده و ممنوعیت زالوپروری در چند سال گذشته بحث ممنوعیت استفاده از خون در مراحل پرورش بوده که خوشبختانه با هماهنگی صورت گرفته بین سازمان غذا و دارو، دامپزشکی و سازمان شیلات ایران این مشکل در کمیته ملی زالو بررسی و مقرر شده است که مصرف خون با توجه به شرایطی که دامپزشکی تعیین و سازمان غذاو دارو هم آن را تکمیل کرده مجاز شناخته شود.
 
انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۲۳۳۴۴
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , اقتصاد , ماهی تیلاپیا