به گزارش گروه اجتماعی خراسانتایم به نقل از فارس، حسین امامی با اشاره به بحران فرونشست دشتهای استان، اظهار داشت: اکثر دشت های استان به شکل جدی در مقیاس بزرگ در حال فرونشست است.
وی با بیان اینکه هماکنون هشت دشت از 40 دشت استان خراسانجنوبی فوق بحرانی و ممنوعه اعلام شده، بیان داشت: تعداد رودخانههای مهم استان 12 رودخانه و تعداد رودخانههای مرزی استان نیز چهار رودخانه است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسانجنوبی تصریح کرد: کمبود منابع آبی، کشت محصولات آببر و نشست زمین در دشتهای استان سبب شد تا برای مقابله با تنشهای آبی و مقابله با خشکسالی 20 ساله سند سازگاری با شرایط کم آبی استان تدوین و تصویب شود.
امامی به کسری مخازن آب استان اشاره و مطرح کرد: طی سالهای آبی گذشته با اجرای پروژههای آبخیز و آبخوانداری جبران کسری مخازن آب روند مطلوبی داشته بهطوری که این کسری از 167 میلیون مترمکعب در سال آبی 92-93 به 113 میلیون مترمکعب در سال آبی جاری رسید.
وی از افت 21 سانتیمتری مخازن آبهای زیرزمینی خبر داد و گفت: میانگین میزان افت سطح آبهای زیرزمینی در سال آبی 98-97 و در دراز مدت 10 ساله به ترتیب 21 و 27 سانتیمتر شده که افت سطوح آب زیر زمینی نهتنها بر کمیت بلکه بر کیفیت آب هم تأثیر زیادی گذاشته و ادامه این روند باعث افت شدید کیفیت آب خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسانجنوبی نصب یک هزار و 712 کنتور هوشمند آب و برق، نصب 95 دستگاه کنتور حجمی هوشمند، انسداد 950 چاه غیر مجاز را از اهم اقدامات انجامشده برای جبران کسری مخازن استان ذکر و عنوان کرد: با نصب کنتورهای هوشمند میزان 196 میلیون متر مکعب در برداشت از منابع آب زیرزمینی صرفهجویی شده است.
امامی به آخرین وضعیت سدهای استان اشاره و مطرح کرد: حجم کل مخازن در حال بهرهبرداری استان 58 میلیون متر مکعب است که از این حجم، 16 میلیون متر مکعب آب در سدهای استان ذخیره شده است.
وی با تأکید بر اینکه وضعیت سدهای خراسانجنوبی در فصل بارندگیهای زمستان نگرانکننده نیست، اضافه کرد: هماکنون70 درصد حجم شدهای استان خالی است و تنها 17 میلیون متر مکعب یعنی 25 درصد آب ذخیره شده پشت سدهای استان وجود دارد.
انتهای پیام/4
کلمات کليدی: خراسانتایم , آب , خراسان جنوبی