سه شنبه ۲۵ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۴۹
مدیرجهادکشاورزی درمیان خبرداد:

پیش بینی برداشت3300 تن زرشک در شهرستان درمیان

مدیرجهادکشاورزی درمیان گفت: تولید این محصول سال گذشته 2952 تن بوده که امسال پیش بینی می‌شود با افزیش 10 درصدی تولید به 3300 تن برسد.
پیش بینی برداشت3300 تن زرشک در شهرستان درمیان
 
به گزارش گروه اقتصادی خراسان‌تایم به نقل از خبرگزاری ایسنا، وحید ضیائیان‌احمدی اظهاکرد: سطح زیرکشت زرشک در این شهرستان 2585 هکتار است که از این میزان 2187 هکتار بارور و 398 هکتار غیر بارور است .
وی با اشاره به اینکه رتبه سوم زرشک در سطح استان را در سال گذشته داشته‌ایم، افزود: زمان برداشت محصول از  اواسط مهرماه آغاز و تا اواخر آبانماه ادامه دارد .
مدیرجهادکشاورزی درمیان تصریح کرد: تولید این محصول سال گذشته 2952 تن بوده که امسال پیش بینی می‌شود با افزیش 10 درصدی تولید به 3300 تن برسد .
ضیائیان احمدی ادامه داد: بطور میانگین میزان عملکرد در سطح بارور زرشک به ازای هر هکتار تقریبا 1350 کیلوگرم است که بیشترین سطح زیر کشت زرشک شهرستان مربوط به بخش قهستان است .
وی بیان کرد: فروش این محصول در بازار مرکز استان و خراسان رضوی است که بیشتر بازار فروش خارج از استان را به خود اختصاص می‌دهد .
مدیر جهادکشاورزی درمیان اضافه کرد: حدود 90 درصد این محصول به خراسان رضوی و 10 درصد باقیمانده در بازار مرکز استان بفروش میرسد .
ضیائیان احمدی با اشاره به اینکه شته، تریپس، پروانه برگخوار و زنبور سرشاخه خوار از آفت‌هایی است که این محصول را تهدید می‌کند، عنوان کرد: بیماری‌های این محصول نیز شامل؛ زنگ جادویی زرشک، عارضه لکه برگی و پوسیدگی طوقه است .
وی یادآور شد: از مهم ترین مشکلات زرشک کاران، نبودن شرکت فنی مهندسی برای خدمات فنی و مشاوره‌ای برای انجام عملیاتی از قبیل سم پاشی و هرس است .
مدیرجهادکشاورزی درمیان تاکید کرد: با توجه به نرخ بالای بیکاری و جمعیت جوان شهرستان که اکثر دارای مدرک دانشگاهی نیز هستند این مسئله تامل برانگیز است و همت جوانان شهرستان را می‌طلبد .
ضیائیان احمدی اضافه کرد: باتوجه به پتانسیل بالای اشتغالزایی زرشک، جهادکشاورزی به شرکت‌هایی که تمایل فعالیت در این زمینه را داشته باشند تسهیلات ویژه‌ای پرداخت می‌کند .
وی افزود: از دیگر مشکلات در حوزه فراوری زرشک شامل؛ نبود تشکیلات بازاریابی مناسب و صنایع تبدیلی بروز درشهرستان است که پیشنهاد جهاد کشاورزی برای افزایش سود و فروش بهتر محصول این بوده که خود مردم تعاونی‌هایی را تشکیل داده تا عملیات بازاریابی و فروش را انجام دهند .
مدیرجهادکشاورزی درمیان با اشاره به خسارات سرمازدگی به این محصول گفت: راهکار جهادکشاورزی برای کاهش خسارات سرمازدگی، برگزاری کانون‌های یادگیری در بین کشاورزان و باغداران، ایجاد سامانه ارسال پیام کوتاه ترویجی، توزیع اطلاعیه‌های پیش آگاهی در روستاها، نظارت مستمر اعظای شبکه مراقبت از باغات و مزارع، به کارگیری چهانفر نیروی ناظر گیاهپزشک، راهنمایی و مشاوره به کشاورزان در محل مرکز خدمات دهستان ها و مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان است .

انتهای پیام/4
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۹۶۶۸
کلمات کليدی: خراسان‌تایم , زرشک , کشاورزی